GuidePedia

0
Οι φωνές που υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γίνονται όλο και περισσότερες, ενώ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την άκαμπτη στάση της Γερμανίας επαναλαμβάνει ότι η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε και τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης.


Εν όψει της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη, εντείνονται οι προσπάθειες για την στήριξη τη ελληνικής οικονομίας. Ο Γιώργος Παπανδρέου πέταξε το γάντι στις Βρυξέλλες -μετά τη συνάντησή του με τον Δημήτρη Χριστόφια-, λέγοντας πως «Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε.

Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης. Να στηρίξει την Ευρωζώνη και όχι μόνο την Ελλάδα». Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής της χώρας μας στο ΔΝΤ και η Άνγκελα Μέρκελ υψώνει τείχη στο ευρω-σωσίβιο, την ίδια ώρα που ο Όλι Ρεν τονίζει πως Ευρωζώνη είναι έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα.

Έκκληση για στήριξη της ανασύνταξης της ελληνικής οικονομίας απηύθυνε -το βράδυ της Παρασκευής- στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ε.Ε., ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε περίπτωση που η Ελλάδα προσφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σε αντάλλαγμα του δανείου θα πρέπει να εφαρμόσει τα παρακάτω μέτρα

Το Δημόσιο: Απαιτείται η συρρίκνωση του δημόσιου τομέα ήδη από το 2010, με την κατάργηση των θέσεων όλων των συμβασιούχων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα χωρίς καμία εξαίρεση, ενδεχομένως δε και με κατάργηση μόνιμων οργανικών θέσεων του Δημοσίου.

Οι συντάξεις: Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 2 έτη άμεσα και κατά 5 έτη σε βάθος χρόνου, μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης οριζόντια, αλλά και πλήρης κάλυψη του πληθυσμού που διάγει στα όρια της φτώχειας.

Η Υγεία: Πλήρης αναμόρφωση του συστήματος υγείας, με στόχο την ταχύρρυθμη εξοικονόμηση πολλών δισ. ευρώ.

Αγορά εργασίας: Μείωση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης, απελευθέρωση ορίου απολύσεων, κατάργηση κλαδικών συμβάσεων και αντικατάσταση με τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, σύνδεση αμοιβών- παραγωγικότητας (σ.σ. μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα), περιορισμός διάρκειας των επιδομάτων ανεργίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top