GuidePedia

0
Η φτωχή και στα πρόθυρα χρεοκοπίας Ελλάδα, είναι ο καλύτερος αγοραστής όπλων στην Ευρώπη, χωρίς να ενοχλείται καθόλου η αυστηρή κα Μέρκελ
Είναι απορίας άξιον πώς μια χώρα με την ευρωπαϊκή συνέπεια της Γερμανίας, ανέχεται απατεώνες σαν εμάς στην ευρωζώνη.

Η αφοσίωση της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (συμφερόντων) είναι παροιμιώδης. Από την προσέλκυση επενδύσεων με κάθε τρόπο (πχ καθήλωση μισθών στη Γερμανία εδώ και χρόνια), σε βάρος των άλλων κρατών-μελών της ΕΕ, στην... ανοχή στους κερδοσκόπους και τα χτυπήματά τους στους αδύναμους κρίκους της ευρωζώνης και κατ' επέκταση στο κοινό νόμισμα.
Γιατί να μην μπλοκάρει την έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα, μέχρι και την τελευταία στιγμή και να μην καθυστερεί κάθε απόφαση για εφαρμογή σχεδίου παροχής βοήθειας, όταν η πτώση του ευρώ ευνοεί τις εξαγωγές της; Τα συμφέροντά της φροντίζει και μάλιστα κατά τον καλύτερο τρόπο.

Την ίδια ώρα, η Ελλάδα, αγοράζει παροπλισμένο επί τετραετία υποβρύχιο, το οποίο μάλιστα γέρνει, από τους Γερμανούς, οι οποίοι καθόλου δεν ενοχλούνται για το ότι μια χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας μπαίνει σε τέτοια έξοδα.
Φυσικά τα παραπάνω θέματα δεν γίνεται να θιγούν από τον -σύμφωνα με τα εγχώρια ΜΜΕ- λαμπερό στο εξωτερικό και μετρ της διπλωματίας, Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Ο δικός μας τσαμπουκάς εξαντλείται στην επίκληση του Διεθνους Νομισματικού Ταμείου και στο να καλέσει ο κ. Πετσάλνικος τον πρέσβη της Γερμανίας και να τον μαλώσει επειδή ένας δημοσιογράφος έπαιξε με τα δάχτυλα του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, σε ένα δημοσίευμα της πλάκας.
Θα αποτελούσε πραγματική διπλωματική επιτυχία, μια σοβαρή πρωτοβουλία για αμοιβαία μείωση εξοπλισμών Ελλάδας-Τουρκίας, με δέσμευση Παπανδρέου-Ερντογάν, ώστε να πάψουμε να είμαστε οι πρώτοι εισαγωγείς όπλων στην Ευρώπη.
Δυστυχώς όμως την περίοδο αυτή, που ο ελληνικός λαός καλείται να σηκώσει το βάρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης και να πληρώσει τον λογαριασμό, όχι μόνο δεν ακούγεται κουβέντα για εξοικονόμηση χρημάτων με αυτό τον τρόπο, αλλά αγοράζουμε και σαβούρες, δήθεν για να τις πουλήσουμε, αν φυσικά βρούμε κορόιδα μεγαλύτερα από την αφεντιά μας.
Μην είμαστε όμως άδικοι. Δεν είναι όλα μαύρα! Η εξωτερική πολιτκή του κ. Παπανδρέου μας δίνει το δικαίωμα να πανηγυρίζουμε για την άρση του εξευτελισμού της βίζας, για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. Αν μάλιστα διοργανώνονταν ταξίδια στις ΗΠΑ με το υποβρύχιο που γέρνει, θα μιλάγαμε για τη μεγαλύτερη επιτυχία από την εποχή της "διπλωματίας του ζεϊμπέκικου".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top