GuidePedia

0
Η ακροδεξιά στη μεταπολίτευση είχε πάντα δυσκολίες στο να απευθυνθεί στις μάζες. Η προπαγάνδα της, το "ένδοξο" παρελθόν και η δράση των μελών της ήταν αποκρουστική για την πλειοψηφία των πολιτών.Το κατάλαβε νωρίς ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος στρογγύλεψε τον λόγο του και πήρε αποστάσεις από τους φανατικούς του χώρου για να μπει στο κοινοβούλιο και να ανοίξει τις πόρτες των τηλεοπτικών σταθμών για τον ίδιο και τα στελέχη του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορείται ως προδότης της ακροδεξιάς, από αυτούς που θα έπρεπε να τον ευχαριστούν. Επανέφερε την ακροδεξιά στο κοινοβούλιο και εξασφάλισε ότι δεν θα περνάει ούτε μέρα που δεν θα ακούγονται οι απόψεις του συγκεκριμένου χώρου στη δημόσια σφαίρα.

Με Δούρειο Ίππο το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη και με τη βοήθεια των ΜΜΕ που αγαπούν τον λαϊκισμό και τους λεκτικούς ακροβατισμούς, κατακτήθηκε η Τροία, δηλαδή τα ελληνικά νοικοκυριά.

Η αλήθεια είναι ότι οι ακραίες απόψεις σερβίρονται καλύτερα με κοινοβουλευτικό μανδύα, παρά με την εικόνα ενός κοντοκουρεμένου φασίστα που ακονίζει το μαχαίρι του και δηλώνει έτοιμος να σφάξει πέντε εκατομμύρια αλλοδαπούς στο γόνατο.

Χάρη στα ΜΜΕ και την ευφυΐα του κ. Καρατζαφέρη οι ακροδεξιές απόψεις εισέβαλαν σε κάθε σπίτι μέσα από την οθόνη και έστρωσαν το έδαφος για τους αντιτηλεοπτικούς σκληροπυρηνικούς.

Ενώ λοιπόν η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας κουνά καταφατικά το κεφάλι όταν  ακούει Καρατζαφέρη, τα αβγά του φιδιού επωάζονται στα σχολεία, δίπλα στους εξοικειωμένους, μέσω τηλεόρασης, με αυτές τις απόψεις, μαθητές.

Στην επίθεση κατά αντιρατσιστών διαδηλωτών στους Αμπελοκήπους μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και αρκετοί ανήλικοι. Στα Χανιά, ανήλικοι χάραξαν τη σβάστικα στο μπράτσο καθηγήτριας, διότι τόλμησε να κάνει μαθήματα σε μετανάστες. Στη Σπάρτη ανήλικοι έβαλαν φωτιά σε σπίτι μεταναστών και όπως είπαν στις καταθέσεις τους στην αστυνομία το "έκαναν για πλάκα".

Από τους Αμπελοκήπους στα Χανιά και από τα Χανιά στη Σπάρτη, είναι πλέον κατανοητό ότι η πλάκα τελείωσε και τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Η κρίση στην οικονομία, τους θεσμούς και στην κοινωνία, αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί ακροδεξιών οργανώσεων που άπλωσαν τα πλοκάμια τους στα σχολεία της χώρας.

Πιστέψαμε δυστυχώς ότι ακροδεξιά είναι οι πέντε ατάκες του Καρατζαφέρη, το καθημερινό κωμικό τρίλεπτο του εκπροσώπου τύπου του ΛΑΟΣ και οι τρελές περιπέτειες του Αδώνιδος Γεωργιάδη, την ώρα που απελπισμένοι ανήλικοι στελεχώνουν τα τάγματα της βίας. Κάναμε λάθος.

Η πολιτεία ως συνήθως αδιαφορεί και η αστυνομία καθυστερεί ή συγκαλύπτει. Είναι προφανές ότι για να ασχοληθούν με το θέμα περιμένουν τον πρώτο νεκρό μετανάστη ή τον πρώτο ανήλικο που θα μπει στη φυλακή για χάρη κάποιου πατριδοκάπηλου αρχηγού, που τυλίγει το πάθος του για δύναμη και εξουσία με την ελληνική σημαία.

Τα παραπάνω περιστατικά δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί το μοιραίο. Το λέω τώρα για να μην έχουμε πάλι πτώσεις από τα σύννεφα σε περίπτωση που ανήλικοι βρεθούν κάποια στιγμή κατηγορούμενοι για φόνο.

Πάντως αν συμβεί κάτι τέτοιο, οι νεαροί θα δρουν από μόνοι τους ή θα το κάνουν για πλάκα. Όποιος πει το αντίθετο είναι σιωνιστής και πράκτορας της CIA...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top