GuidePedia

0
Το παράδειγμα της Νανάς Μούσχουρη που αποφάσισε να επιστρέφει κάθε μήνα την σύνταξή της ως ευρωβουλευτής στον λογαριασμό της Βουλής, προκειμένου να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία, αποφάσισαν να ακολουθήσουν δύο Μητροπολίτες.Ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης και ο Μεσογαίας Νικόλαοςανακοίνωσαν ότι ζήτησαν να διακοπεί η μισθοδοσία τους υπέρ του ελληνικού δημοσίου.

Επίσης, ο Άνθιμος ζήτησε από την εκκλησία να χαρίσει τις μετοχές της στην Εθνική Τράπεζα και πρόσθεσε:
"Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεων θα στερήσει την δυνατότητα να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα που φθάνουν στα γραφεία μας για οικονομική βοήθεια, ζητώ κι εγώ την πλήρη διακοπή της μισθοδοσίας μου, η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.054 ευρώ".
Νωρίτερα και ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του "Άλτερ", έκανε γνωστό ότι ζήτησε τηνδιακοπή της μισθοδοσίας του, με την αιτιολογία: "η εκκλησία πρέπει να συμμετέχει στον αγώνα και την προσπάθεια που γίνεται. Και επειδή δεν έχω άλλο τρόπο, το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω να επιστραφεί ο μισθός μου στο κράτος. Σκέφτηκα αφού την κάνει μια Ευρωβουλευτής, γιατί να μην την κάνει και ένας Επίσκοπος".
Το αίτημα των δύο μητροπολιτών να διακοπεί η μισθοδοσία τους, θα συζητηθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση της ΔΙΣ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top