GuidePedia

0
Μουρμούρες για τις... «ανταρσίες»Με τον Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον, στα μετόπισθεν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ασχολούνταν χθες με πιο... «πεζά» πράγματα. Το θέμα που έχει προκύψει με τον Χρ. Παπουτσή και τις καθυστερήσεις των οικονομικών υπουργών στα θέματα της ανάπτυξης και της φορολογικής πολιτικής.  Η Λ. Κατσέλη υπερασπίστηκε τον εαυτό της μιλώντας στο «Θέμα 9.89»: «Νομίζω ότι είναι μια άδικη κριτική που δέχομαι, ότι άργησα για αναπτυξιακά μέτρα. Από την πρώτη στιγμή έχουμε πατήσει το γκάζι, έχουμε εκταμιεύσει 3 δισ. για προγράμματα δημοσίων επενδύσεων». «Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση, απλά πολλά πράγματα δεν επικοινωνούνται ή δεν γίνονται αντιληπτά» προσέθεσε η υπουργός Οικονομίας.

Ο δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Π. Ευθυμίου, ρωτήθηκε από τον «Βήμα FM» για το αν τα προβλήματα θα πρέπει να προκαλέσουν αλλαγές. Αφού επισήμανε ότι ο ανασχηματισμός αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού, δήλωσε με νόημα: «Από κει και πέρα είναι φυσικό να υπάρχουν και δυσλειτουργίες και κενά και επομένως είναι απόλυτα φυσικό πριν απ’ όλα ο πρωθυπουργός να τα επισημαίνει και να τα αίρει, αλλά και όλοι να συμβάλλουμε με την κριτική μας ώστε ούτε δυσλειτουργίες ούτε κενά να υπάρχουν και να έχουμε την καλύτερη δυνατή κυβερνητική απόδοση».
Στην ανάγκη επιτάχυνσης των κυβερνητικών ρυθμών αναφέρθηκε μέσω του «flash 96» η υφυπουργός Υγείας, Φ. Γεννηματά. «Ταυτόχρονα με την προσπάθεια που κάνει ο πρωθυπουργός, τα επόμενα βήματα είναι να μπορέσουμε να φέρουμε το φορολογικό νομοσχέδιο και το αναπτυξιακό νομοσχέδιο» είχε χαρακτηριστικά.
Μουρμούρες για τις... «ανταρσίες»
Τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απασχολεί πολύ και το ενδεχόμενο τα μέτρα να επεκταθούν στον ιδιωτικό τομέα. «Μιλάνε στην Ευρώπη για ευελιξία στην αγορά εργασίας γιατί εκεί υπάρχουν νόμοι που τηρούνται. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέμα ευελιξίας, αλλά ζήτημα ασυδοσίας. Υπάρχει μια πολύ διαφορετική προσέγγιση. Ως κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια και να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε ο Μ. Παπαϊωάννου.
Οι περισσότεροι, όμως, βάζουν στοιχήματα για το μέλλον του... Χρ. Παπουτσή. Οι γνώμες διίστανται. Αλλοι πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός «θα του δώσει άφεση αμαρτιών», μετά τις διορθωτικές δηλώσεις, άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι ο Γ. Παπανδρέου «δεν μπορεί να αφήσει την πρόκληση αναπάντητη».
«Καλοθελητές»Αν ο πρωθυπουργός αντικαταστήσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, θέμα για το οποίο το Μέγαρο Μαξίμου κρατά κλειστά τα χαρτιά του, τότε είναι πολύ πιθανό να προκύψει θέμα εκλογής και νέου γραμματέα της ΚΟ. Για τον Χρ. Παπουτσή, πάντως, το θέμα έχει λήξει και οι συνεργάτες του μέμφονται τους «καλοθελητές» που το κρατούν για τους δικούς τους λόγους στην επικαιρότητα.
Τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ στήριξε με δηλώσεις του στον «Αθήνα 9,84» ο Ν. Μπίστης: «Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος και ευθύνη έχει και ήθος και πρέπει και αυτό να το μετράμε... Πιστεύω ότι όλοι μπορεί να κάνουμε λάθος και το λάθος μπορεί και πρέπει να διορθωθεί».
Γκάλοπ GPO
«Ενθαρρυντικά μηνύματα»
Αντικείμενο συζήτησης στα πηγαδάκια των βουλευτών ήταν χθες και η δημοσκόπηση της GPO για το MEGA. Πέραν του ότι όλοι θεωρούσαν τα ευρήματά της «φυσιολογικά», έχει σημασία πως οι περισσότεροι τα έβρισκαν και «ενθαρρυντικά».
«Αν στην πιο δύσκολη στιγμή μας, την ώρα που έχουμε κόψει μισθούς, κρατάμε δέκα μονάδες διαφορά από τη ΝΔ, τότε είναι προφανές ότι υπάρχει ελπίδα» έλεγε στην παρέα του παλαιός κοινοβουλευτικός. Και πάλι, όμως, η κουβέντα γύρισε στην ανάγκη προώθησης του κυβερνητικού έργου. Οι βουλευτές θέτουν τρεις προτεραιότητες:
- Το φορολογικό για να αποκατασταθεί το αίσθημα κοινωνικής δικαιοσύνης.
- Τον αναπτυξιακό νόμο για να μη βαθύνει η ύφεση και ξεφύγει η ανεργία.
- Τη διενέργεια ελέγχων στην αγορά για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top