GuidePedia

0
Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αφού o δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κατήγγειλε συντονισμένη επίθεση από κέντρα του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού, με σκοπό να πληγούν ο ίδιος και η παράταξή του ενόψει των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου. Μάλιστα, ήταν τέτοιος ο οίστρος του δημάρχου της συμπρωτεύουσας, που έφτασε στο σημείο να καταγγείλει το προξενείο ξένης χώρας για τον ρόλο που διαδραματίζει στον δρόμο προς τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.


«Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσω τους Θεσσαλονικείς ότι ακόμη και προξενείο ξένης χώρας προχώρησε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και υποβοήθησε συγκεκριμένες εκδηλώσεις, για να επιτύχει την απομάκρυνση του Παπαγεωργόπουλου από τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης, γιατί οι θέσεις του στην υπεράσπιση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας μας δεν είναι αυτές που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας αυτής», κατήγγειλε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Παρόλες τις πιέσεις που δέχθηκε από εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος απέφυγε να κατονομάσει τα κέντρα ή την προξενική αρχή που υπονοούσε. Στενοί συνεργάτες του, ωστόσο, μιλώντας στην «Μακεδονία» εκτιμούσαν ότι με αυτή την αιχμηρή αναφορά του ουσιαστικά φωτογράφιζε το προξενείο των ΗΠΑ.

Η εφημερίδα επέλεξε να κάνει πρώτο θέμα τις δηλώσεις Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος έστειλε ακόμα μήνυμα στη Ρηγίλλης που δεν τον στήριξε επίσημα στο θέμα του οικονομικού σκανδάλου του Δήμου, δηλώνοντας ότι «δεν χρειάζομαι καμία στήριξη κόμματος». Κάτι που δεν πρέπει να άρεσε και πολύ στον Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δέχονταν ομαδικά πυρά από τους εκπροσώπους της δημοτικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι τον κάλεσαν να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί για την υπόθεση της υπεξαίρεσης - μαμούθ που ταλανίζει τον Δήμο εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια. Ωστόσο ο κ. Παπαγεωργόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά να πράξει κάτι τέτοιο, λέγοντας: «Έχουμε εντολή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου να αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να κάνουμε καλύτερες τις συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας, και αυτό θα κάνουμε μέχρι την τελευταία ημέρα, μέχρι την τελευταία ώρα, σύμφωνα με την εντολή των Θεσσαλονικέων».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top