GuidePedia

0
Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κα Χίλαρι Κλίντον που επισκέπεται το Κατάρ, προκειμένου να εξασφαλίσει την αραβική συναίνεση για μεγαλύτερη πίεση στο Ιράν, και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταίπ Ερντογάν που επίσης βρίσκεται στη χώρα προκειμένου να υπογράψει εμπορική συμφωνία 500 εκατομυρίων δολαρίων, συναντήθηκαν, για περισσότερο από μία ώρα, στο ξενοδοχείο Four Seasons, με πολλαπλή αντζέντα
.Η συνάντηση αφορούσε τα μέτρα που πιέζει να ληφθούν κατά του Ιράν η Χ. Κλίντον, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και η κατάσταση στο Ιράκ, ενώ από πλευράς Τούρκου πρωθυπουργού, έγινε γνωστό, ότι ακόμη συζητήθηκε η κατάσταση στο Κυπριακό, καθώς και η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας.Ο Τούρκος πρωθυπουργός νωρίτερα είχε επιτεθεί εμμέσως κατά του Ισραήλ για μία ακόμη φορά σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα, και σύμφωνα με τις τουρκικές εφημερίδες, η υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, συμμερίστηκε τις απόψεις του Ερντογάν, σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί το Ισραήλ.Επεισοδιακή η συνάντηση Ερτογάν – Χίλαρι.Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση του Τούρκου Πρωθυπουργού με την Αμερικανή ΥΠΕΞ στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, προχθές Κυριακή.Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, η συνάντηση Ταγίπ Ερντογάν – Χίλαρι Κλίντον, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου Αμερικανο – Ισλαμικού Φόρουμ, προγραμματίστηκε να διαρκέσει 20 λεπτά έως μισή ώρα. Οταν πέρασε μία ώρα από την έναρξη της συνάντησης, ο Αμερικανός Πρέσβης στο Κατάρ, Τζόζεφ Εβάν Λε Μπαρόν φέρεται να πλησίασε το δωμάτιο όπου διεξαγόταν η συζήτηση και να χτύπησε δυνατά την πόρτα, θέλοντας να μπει μέσα.
Οταν η φρουρά ασφαλείας του Τούρκου Πρωθυπουργού τον εμπόδισε, ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε στην τουρκική γλώσσα ότι η κ. Κλίντον έπρεπε να συναντηθεί με τον Εμίρη του Κατάρ ”που είναι πιο σημαντικός από την Τουρκία. Πρέπει να τη βγάλω έξω”.Ο καβγάς συνεχίστηκε με το σύμβουλο για εξωτερικά θέματα του κ. Ερντογάν, Φουάτ Τανλάι να παρεμβαίνει λέγοντας στα τουρκικά ότι σιώπησε σε όλες τις πράξεις του κ. Λε Μπαρόν, αλλά πρέπει να παρέμβει μετά τα λεγόμενα του Αμερικανού διπλωμάτη. ”Δεν μπορείτε να προσβάλλετε την Τουρκία. Δεν μπορείτε να αποφασίσετε εσείς για τη σημασία και το μέγεθος της Τουρκίας. Θα περιμένετε μέχρι να τελειώσει η συνάντηση”. Ο Αμερικανός Πρέσβης απομακρύνθηκε από την πόρτα με τη βοήθεια ενός εκ των βοηθών της Χίλαρι Κλίντον.Οπως γράφει η Μιλλιέτ, ο κ. Λε Μπαρόν, που μιλά πέντε συνολικά γλώσσες μεταξύ των οποίων και τούρκικα, διατέλεσε τη δεκαετία του 80 για έξι περίπου χρόνια, Πρέσβης των ΗΠΑ στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ίδια τουρκική εφημερίδα, για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν προέβη σε σχόλιο δημοσίως.

Greek National Pride

Δημοσίευση σχολίου

 
Top