GuidePedia

0
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Μόσχα, ζητεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του κόμματος, Κ. Αρβανιτόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Ν. Αθανασάκη, και στη συνέχεια με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Παμπούκη, που βρίσκεται στη Μόσχα, και διαβίβασε προς τον κ. Παπανδρέου αίτημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας να συναντηθούν οι δυο άνδρες.
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πιστεύει ότι πρέπει η κρισιμότητα των περιστάσεων να αντιμετωπιστεί σε μια βάση εθνικής υπευθυνότητας και εθνικής συνεννόησης», δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος και διευκρίνισε:


«Ο κ. Σαμαράς θεωρεί ότι η συνάντηση πρέπει να γίνει αμέσως μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τη Μόσχα και να έχει ως περιεχόμενο, αφενός μεν τα θέματα της Ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις που αφορούν την Ελληνική οικονομία σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και αφετέρου τις εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

«Αντιφατικά μηνύματα στις αγορές»

Σχολιάζοντας εξάλλου, τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού στο CNN και του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για αντιφατικά μηνύματα στις παγκόσμιες αγορές, που πλήττουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και την εικόνα της χώρας.

«Παρακολουθήσαμε τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, από τη Μόσχα στο CNN. Όπως, επίσης, και την άλλη συνέντευξη, που έδωσε στο ρωσικό πρακτορείο Νοβόστι. Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν ζητάει οικονομική βοήθεια. Ζητάει πολιτική στήριξη, ζητάει χρόνο για να μπορέσει να δανείζεται και η Ελλάδα με τους όρους που δανείζονται άλλες χώρες.

Την ίδια στιγμή, που λέει αυτά από τη Ρωσία ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών, ο καθ΄ ύλην αρμόδιος και στενότερος συνεργάτης του κ. Παπανδρέου για θέματα οικονομικής διαχείρισης, ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μιλούσε στις Βρυξέλλες και παρομοίαζε την Ελλάδα και την Ελληνική Οικονομία, με τον “Τιτανικό”», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

«Είναι ξεκάθαρο ότι από τη μία ο πρωθυπουργός από τη Μόσχα και από την άλλη ο υπουργός Οικονομικών από τις Βρυξέλλες στέλνουν εντελώς αντιφατικά μηνύματα στις παγκόσμιες αγορές. Η αντιφατικότητα αυτή πλήττει την αξιοπιστία της κυβέρνησης και δημιουργεί πρόβλημα στην εικόνα της Ελλάδος και της οικονομικής πολιτικής, που ασκεί η κυβέρνηση στις παγκόσμιες αγορές», παρατήρησε ο κ. Παναγιωτόπουλος και κατέληξε λέγοντας:

«Η Νέα Δημοκρατία θεωρώντας ότι οι στιγμές που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες, καλεί, τόσο τον πρωθυπουργό της χώρας, όσο και τον υπουργό Οικονομικών να αντιληφθούν τη σοβαρότητα των καιρών και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στο περιεχόμενο των δηλώσεών τους».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top