GuidePedia

0
Δηλώσεις Ευρωπαίας Επιτρόπου για Εκπαίδευση, Πολιτισμό, Πολυγλωσσία και Νεολαία, Αν. Βασιλείου.
Η Ευρωπαία Επίτροπος για Εκπαίδευση, Πολιτισμό, Πολυγλωσσία και Νεολαία, Ανδρούλλα Βασιλείου, δήλωσε ότι, μεταξύ των στόχων της, είναι κάθε πολίτης της Ένωσης να μιλά τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες -εκτός από την μητρική του- γι αυτό θα προωθηθεί η εκμάθηση ξένων γλωσσών από τη μικρή ηλικία.

Η κ. Βασιλείου είπε ότι η εκμάθηση και χρησιμοποίηση ξένων γλωσσών βοηθά, τόσο επαγγελματικά, όσο και κοινωνικά, διευρύνοντας τους ορίζοντες προς την πολιτισμική πολυμορφία, που αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του πλούτου της Ένωσης.

«Πρέπει να στηρίξουμε, όχι μόνον τις 23 επίσημες γλώσσες της Ένωσης, αλλά και τις 60 περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες της», σημείωσε και επιπλέον, ανέφερε ότι θα μεριμνήσει για να αξιοποιηθούν στο έπακρον οι νέες αρμοδιότητες, που αναλαμβάνει η Ένωση στον τομέα του αθλητισμού, βάσει της συνθήκης της Λισαβόνας.

«Σκοπεύω να συνεργαστώ στενά με τις επαγγελματικές και ερασιτεχνικές οργανώσεις με στόχο την προαγωγή του «ευ αγωνίζεσθαι», την καταπολέμηση του ντόπινγκ, την προστασία των νέων αθλητών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, την καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας και την προώθηση του διά βίου αθλητισμού για όλους, ώστε οι Ευρωπαίοι να αποκτήσουν υγιείς συνθήκες ζωής από την προσχολική μέχρι και την τρίτη ηλικία», είπε.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας, η κα Βασιλείου τόνισε ότι απαιτούνται βελτιώσεις, έτσι ώστε να μπορεί η Ευρώπη να αντιμετωπίζει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό, να αποκτούν οι νέοι εφόδια για τη σημερινή αγορά εργασίας και να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

«Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τουλάχιστον έναν στους έξι νέους, που εγκαταλείπουν νωρίς το σχολείο, έναν στους πέντε 15χρονους με δυσκολίες στην ανάγνωση και 80 εκ. ανθρώπους με ελάχιστα, ή στοιχειώδη προσόντα», πρόσθεσε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top