GuidePedia

0

Εμφανής καχυποψία χαρακτηρίζει τις σχέσεις μεταξύ της νέας ηγετικής ομάδας στη Νέα Δημοκρατία, υπό τον κ. Σαμαρά, και των στελεχών που παραμένουν στον στενό πυρήνα των υποστηρικτών της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Αμφότερες οι πλευρές παραμένουν με το όπλο παρά πόδα, επιχειρώντας να εκτιμήσουν τις πρωτοβουλίες του απέναντι «στρατοπέδου»......Στη Ρηγίλλης δεν απουσιάζει ο εκνευρισμός για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έστω και αν τηρήθηκε η γραμμή του «ουδέν σχόλιον» και απετράπη η κλιμάκωση (σ. σ. όπως είχε συμβεί προ εβδομάδων με την ανταπάντηση του κ. Κ. Μαρκόπουλου). Ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, όπου είχε τον καθιερωμένο κύκλο συναντήσεων με πολιτικούς του φίλους. Οι συναντήσεις αυτές δεν περιορίστηκαν, ασφαλώς, στο εορταστικό κλίμα των ημερών αλλά εμπεριείχαν και έντονη πολιτική συζήτηση, με τον κ. Μητσοτάκη να επιμένει στη θέση για κυβέρνηση «έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση.

Βουλευτές της Ν. Δ., παρότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να τοποθετείται υπερκομματικά, δεν απέφευγαν να εκτιμήσουν ότι η πρόσφατη δραστηριότητα αποτελεί και μήνυμα ανασυγκρότησης προς τα φίλα προσκείμενα πολιτικά στελέχη, μετά την ήττα της κ. Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές.

Από την πλευρά της, η πρώην υπουργός Εξωτερικών προτιμά αυτήν την περίοδο τη σιωπή, παρά το γεγονός ότι κάποιοι εκ των συμμάχων της στην Κ. Ο. της Ν. Δ. τάσσονται υπέρ μιας ηχηρής δικής της παρέμβασης. Η κ. Μπακογιάννη εκτίμησε ότι οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για κλιμάκωση, η οποία μάλιστα θα εμφανιζόταν ως καθ’ όλα απρόκλητη. Αλλωστε, είναι εμφανές ότι «αφορμές» θα υπάρξουν, εξαιτίας των διαφορετικών προσεγγίσεων με τον κ. Σαμαρά σε σειρά θεμάτων (π. χ. εκλογικός νόμος). Κρίσιμη παράμετρο αποτελεί η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens, κατά τη διάρκεια των εργασιών της οποίας δεν αποκλείεται, όπως φοβούνται αρκετοί, να επιχειρηθεί ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε επίπεδο πάντοτε εντυπώσεων. Η κ. Μπακογιάννη πέρασε τις εορτές στο Καρπενήσι, ενώ σήμερα αναχωρεί για το εξωτερικό.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top