GuidePedia

0
Λευκωσία: Δεν πρόκειται να υπάρξει διαμεσολάβηση ούτε επιδιαιτησία κατά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Ο Εκπρόσωπος είπε ότι ο Μπαν Γκι Μουν έρχεται στην Κύπρο για να εκφράσει την υποστήριξή του στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι δύο ηγέτες για εξεύρεση λύσης και όχι για να υποβάλει προτάσεις, ιδέες ή να ασκήσει διαμεσολάβηση και επιδιαιτησία.

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα, είπε ο κ. Στεφάνου, αποδεικνύει επίσης ότι το Κυπριακό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών.

Εμείς, πρόσθεσε, επιθυμούμε εμπλοκή του διεθνούς παράγοντα και των Ηνωμένων Εθνών, αλλά προς την ορθή κατεύθυνση και σε σωστή βάση, υπενθυμίζοντας ότι η διαδικασία είναι κυπριακής ιδιοκτησίας.

Ο κ. Στεφάνου υπενθύμισε ότι ο Μπαν Γκι Μουν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη είχε εκφράσει την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Κύπρο εάν διαπίστωνε ότι υπήρχε πρόοδος στη διαδικασία.

Ερωτηθείς αν έχει σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος, όπως ανέφερε ο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο κ. Στεφάνου επιβεβαίωσε ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος στο κεφάλαιο της Διακυβέρνησης, απέφυγε ωστόσο να αποκαλύψει τι ακριβώς αφορά αυτή η πρόοδος.

Απέρριψε επίσης ισχυρισμούς ότι η επίσκεψη Μπαν Γκι Μουν θα οδηγήσει σε κλείδωμα των υποχωρήσεων, στις οποίες όπως αναφέρεται από κάποιους, προέβη η ε/κ πλευρά, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι τίποτα δεν θεωρείται συμφωνημένο εάν δεν συμφωνηθούν όλα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top