GuidePedia

0
Διάγγελμα Ταλάτ για την απόφαση του Εφετείου της Βρετανίας Ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ κάλεσε όλους όσοι διαμένουν στα κατεχόμενα να μην ανησυχούν για την απόφαση του Εφετείου της Βρετανίας στην υπόθεση Όραμς και ανέφερε ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην «θυματοποιηθούν» από την απόφαση. Πρόσθεσε ότι αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες μέρες ....Σε τηλεοπτικό διάγγελμα, σχολιάζοντας την απόφαση του Εφετείου, είπε ότι «κανείς δεν πρέπει να αναμένει ότι θα μείνουν σιωπηλοί και να συνηγορήσουν στην αποδοχή της απόφαση του κυπριακού Δικαστηρίου». Πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες για προσφυγή σε ανώτερα δικαστικά σώματα και για προσφυγή στο ΕΔΑΔ συνεχίζονται.
Ο κ. Ταλάτ ισχυρίστηκε ότι η απόφαση του Εφετείου λήφθηκε στη βάση της μονομερούς, όπως είπε, ένταξης της ελληνοκυπριακής πλευράς - όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία - στην ΕΕ.
Χαρακτήρισε την απόφαση για τους Όραμς ως «ένα μεγάλο λάθος» και υποστήριξε ότι η υπόθεση δεν θα προχωρούσε, αν η Κύπρος δεν ήταν μέλος της ΕΕ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top