GuidePedia

0
Λευκωσία: Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας ανανέωσε σήμερα το διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον των Αντρέα Γρηγορίου, Θεοφάνη Χατηγεωργίου και Κώστα Προεστού, σε σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Διας» , Αντη Χατζηκωστή, στις 11 Ιανουαρίου 2010. Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε στο.... Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται ο Αντρέας Γρηγορίου, ο οποίος είναι τραυματίας μετά από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέμβαινε, στις 25 Δεκεμβρίου 2009.
Το αίτημα της Αστυνομία υποβλήθηκε υπό το φως και των νέων εξελίξεων που σημειώνονται μετά τη σύλληψη και οκταήμερη κράτηση της Έλενας Σκορδέλη και του αδερφού της Τάσου Κρασοπούλη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Όπως αναφέρθηκε την Παρασκευή στο Δικαστήριο, κατά την έκδοση των διαταγμάτων κράτησης της Σκορδέλη και του αδερφού της, το ανακριτικό έργο που υπολείπεται να γίνει είναι αρκετά μεγάλο.
Μέχρι τώρα έχουν ληφθεί 123 καταθέσεις και αναμένεται να ληφθούν άλλες 60 με 70.
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης, σε δηλώσεις του το Σάββατο στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ανέφερε ότι η Αστυνομία εκτιμά πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.
Η Κυβέρνηση, είπε, είναι ικανοποιημένη από την εώς τώρα πορεία, τον τρόπο και την ταχύτητα που κινήθηκε η Αστυνομία.
Είπε επίσης ότι το μήνυμα που πρέπει να σταλεί στον κόσμο είναι πως μπορεί να εμπιστεύεται την Αστυνομία, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν στο παρελθόν.
Ταυτόχρονα ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι τώρα θα ανυψωθεί το ηθικό της Αστυνομίας και θα κερδηθεί και χαμένο έδαφος εμπιστοσύνης από πλευράς της κοινωνίας.
Εξάλλου σε ερώτηση για το σχέδιο προστασίας μαρτύρων, ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες, με στόχο άτομα τα οποία εμπλέκονται σε κάποιες υποθέσεις να χρησιμοποιούνται ως μάτρυρες κατηγορίας.
Αυτό, πρόσθεσε, πιθανόν να γίνει και στη συγκεκριμένη υπόθεση.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top