GuidePedia

0
H εφημερίδα «Γκιουνές», εκφραστικό όργανο του ΚΕΕ, αναφέρεται σε συνέντευξη του τέως ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς σε ιδιωτικό κανάλι, σύμφωνα με την οποία επιθυμεί όπως λεγόμενος πρόεδρος του ψευδοκράτους εκλεγεί άτομο που υπερασπίζεται το «κράτος και την κυριαρχία». Ερωτηθείς κατά πόσο θα υποστηρίξει τον κ. Έρογλου απάντησε: «Επαναλαμβάνω. Θα υποστηρίξω αυτόν που θα υπερασπιστεί το κράτος και την κυριαρχία». Σύμφωνα με την εφημερίδα, η δήλωση αυτή του Ραούφ Ντενκτάς αποκαλύπτει ότι θα υποστηρίξει τον Ντερβίς Έρογλου.

Χωρίς να είναι ενήμερο το κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), ο πρώην πρόεδρός του και νυν «βουλευτής» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου μετέβη στην Άγκυρα και είχε 45λεπτη συνομιλία με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν. Αυτό έγραψε η τ/κ εφημερίδα «Γενί Ντουζέν». Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός θεωρεί λάθος την εξαγγελία της «υποψηφιότητας» του Ντερβίς Έρογλου παραμονές της άφιξης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο. Σημειώνεται δε ότι η συνάντηση Ερντογάν - Ερτουγρούλογλου έγινε την ημέρα που ο κ. Έρογλου εξήγγειλε την «υποψηφιότητά» του για τις επικείμενες λεγόμενες προεδρικές εκλογές. Η εφημερίδα γράφει ότι κάποιοι στο ΚΕΕ ανησυχούν μήπως προτάθηκε στον Ταχσίν Ερτουγρούλογλου η κάθοδός του στις «εκλογές» ως κοινού «υποψηφίου» της Δεξιάς.

Εν τω μεταξύ, ο Γραμματέας Εκτελεστικού του κόμματος «Νέα Κύπρος», Μουράτ Κανατλί, δήλωσε ότι το Κυπριακό θα πρέπει να επιλυθεί στα πλαίσια του διεθνούς δικαίου και κάλεσε την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν να αποσύρει αμέσως 10.000 στρατιώτες από την Κύπρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top