GuidePedia

0
ΣΙΔΝΕΪ Εικόνα βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει η ευρύτερη ζώνη των δυτικών ακτών της Αυστραλίας με την πολυμέτωπη πυρκαϊά που κατατρώγει τα πάντα στον δρόμο της. Στον άνισο αγώνα με τα πύρινα μέτωπα τρεις πυροσβέστες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο τρίτος με συμπτώματα θερμοπληξίας.Τουλάχιστον 40 σπίτια επιβεβαιώθηκε ότι καταστράφηκαν ολοσχερώς από δασική πυρκαϊά στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.....
προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των απανθρακωμένων κατοικιών ενδέχεται να είναι ο διπλάσιος στην πραγματικότητα. Η φωτιά κατακαίει εκτάσεις στη μικρή πόλη Τούντιεϊ, περίπου 80 χλμ. βορείως του Περθ, και ήδη σε δύο ξεχωριστά μέτωπα έχουν απανθρακωθεί περί τα 330.000 στρέμματα.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης μπήκαν στη διακεκαυμένη ζώνη για να εκτιμήσουν τις ζημιές. Η εικόνα που μετέφεραν ήταν ότι «τα σπίτια τυλίγονται στις φλόγεςτο ένα μετά το άλλο», ενώ υπάρχουν ακόμη αρκετές ζώνες πυρός, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεν Γκέιλ. Τέσσερα ελικόπτερα και εκατοντάδες πυροσβέστες μετέχουν στην προσπάθεια να περιοριστεί το μέτωπο. Σε ορισμένες περιοχές, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας, οι φλόγες ξεπερνούσαν τα δύο μέτρα σε ύψος.

Μία ακόμη φωτιά στην πόλη Ντανταράγκαν, στα βόρεια του Περθ, συνέχιζε χθες να καίει εκτός ελέγχουχωρίς να απειλεί σπίτια- μετατρέποντας σε κρανίου τόπο 105.000 στρέμματα βοσκοτόπων. Πολλές περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι επειδή κάηκαν οι ξύλινες κολόνες του δικτύου ηλεκτροδότησης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμά ότι η φωτιά ξεκίνησε από καλώδια της Ηλεκτρικής Εταιρείας. Παρά τη ζοφερή εικόνα, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής εξέφρασε αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) την εκτίμηση ότι η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο τις επόμενες ώρες. Ο πρωθυπουργός της Πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας Κόλιν Μπαρνέτ κήρυξε τη φλεγόμενη περιοχή Τούντιεϊ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πυρκαϊές είναι συνηθισμένες στην Αυστραλία στη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά σε περιοχές που πλήττονται από παρατεταμένη ξηρασία, αλλά σπανίως καίγονται τόσο πολλά σπίτια όπως στη χθεσινή καταστροφή. Τον περασμένο Φεβρουάριο η καταστροφή ήταν πολύ μεγαλύτερη: 173 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 2.000 σπίτια καταστράφηκαν σε μία μέρα στη Βικτόρια- επρόκειτο για μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top