GuidePedia

0
Για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Βρετανίας εγκαλείται ένας από τους υιούς του ηγέτη της Λιβύης, ο οξύθυμος Μοτασίμ Μπιλάλ Καντάφι , γνωστός και ως «Χάνιμπαλ». Ο θεωρούμενος ως πλεϊμπόι 33χρονος γιος του Μοαμάρ Καντάφι έδειρε άγρια την 29χρονη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους, στο ξενοδοχείο «Claridges», προκαλώντας την παρέμβαση της Σκότλαντ Γιαρντ. Βρίσκονταν οικογενειακώς στο Λονδίνο για την περίοδο των εορτών και η σουίτα στην οποία διέμεναν κόστιζε 5.500 ευρώ τη βραδιά......
Το προσωπικό τού ξενοδοχείου κάλεσε την αστυνομία όταν άκουσε τις κραυγές μιας γυναίκας που καλούσε σε βοήθεια. Οι αστυνομικοί οι οποίοι έφτασαν βρήκαν την πόρτα κλειδωμένη, ενώ τρεις σωματοφύλακες του «Χάνιμπαλ» τους εμπόδισαν να πλησιάσουν, γι΄ αυτό και συνελήφθησαν επί τόπου, αν και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο ίδιος δεν συνελήφθη διότι προστατεύεται από διπλωματική ασυλία.

Η γυναίκα του υιού Καντάφι, το μοντέλο Αλίν Σκαφ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας υποστεί μώλωπες και κάταγμα στη μύτη. Καταθέτοντας αργότερα ωστόσο στην αστυνομία αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της. Ισχυρίστηκε ότι το τραύμα της οφείλεται σε ατύχημα που είχε μέσα στη σουίτα.

Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο ξενοδοχείο την ώρα του συμβάντος δήλωσε στις αρχές ότι η γυναίκα του υιού Καντάφι « βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, καθώς αιμορραγούσε στο πρόσωπο και η μύτη της ήταν εμφανώς χτυπημένη». Ο διευθυντής του ξενοδοχείου επιβεβαίωσε ότι υπήρξε κάποιο «ατύχημα μεταξύ των καλεσμένων του συγκροτήματος το πρωί των Χριστουγέννων», αρνούμενος ασφαλώς να αποκαλύψει την ταυτότητα των πελατών του.

Ο υιός Καντάφι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές σε χώρες που επισκέπτεται τυπικά ως διπλωμάτης. Αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι εθεάθη προς στιγμή να κραδαίνει μαινόμενος ένα πιστόλι, ευτυχώς χωρίς να το χρησιμοποιήσει. Τον Ιούλιο του 2008, ο «Χάνιμπαλ» Καντάφι και η σύζυγός του κρατήθηκαν από την αστυνομία της Ελβετίας έπειτα από κατηγορίες εναντίον τους για επίθεση κατά μέλους του υπηρετικού τους προσωπικού κατά τη διάρκεια παραμονής τους σε ξενοδοχείο της Γενεύης. Η σύλληψη του υιού Καντάφι είχε προκαλέσει τότε ένταση στις σχέσεις της Ελβετίας με τη Λιβύη, η οποία απειλούσε με αναστολή των πωλήσεων πετρελαίου στην Ελβετία και μποϊκοτάζ των ελβετικών προϊόντων.

Το 2005 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με αναστολή από τις γαλλικές αρχές, πάλι για βιαιοπραγία εναντίον μιας φίλης του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top