GuidePedia

0
Ο Νίκος Κακαουνάκης έγραψε ιστορία στην ελληνική δημοσιογραφία και εργάστηκε στα μεγαλύτερα εντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημερωσης της χώρας μας. Από τις 7 του προηγούμενου Σεπτέμβρη -και μετά την πολύχρονη ραδιοφωνική απουσία του- ο Νίκος επέστρεψε στο ανανεωμένο πρόγραμμα του Flash 96 και συνέβαλε τα μέγιστα στο νέο ξεκίνημα και την αναμόρφωση του προγράμματος του σταθμού συμμετέχοντας ενεργά με τη γνώριμη εκπομπή του. Είναι χαρακτηριστικό το ξεκίνημα της πρώτης εκπομπής του στο νέο Flash: «Ναι, είναι η εκπομπή “Μια στο καρφί και μια στο πέταλο”. Ο τόπος γνώριμος. Εκατσα σε αυτή την καρέκλα εννέα χρόνια. Εφυγα κακά. Επιστρέφω καλά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι σε περιμένει». Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να δώσει όλα όσα ήθελε στο μέσο που λάτρεψε όσο κανένα άλλο......
Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε το 1938 στο χωριό Πολυρρήνια Κισσάμου του νομού Χανίων. Από μικρός έμεινε ορφανός από πατέρα, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, και έκανε χίλιες δουλειές για να βοηθήσει τη μητέρα του και τα αδέρφια του.
Η πρώτη του επαφή με τη δημοσιογραφία ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '60 που ξεκίνησε στο «ΒΗΜΑ» ως ελεύθερος ρεπόρτερ και ως δικαστικός συντάκτης και συνέχισε στα «ΝΕΑ» όπου ανέλαβε υπεύθυνος του ελεύθερου ρεπορτάζ. Παράλληλα, εργάστηκε στα περιοδικά «Ταχυδρόμος» και «Αντί». Αργότερα εργάστηκε στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στο ραδιόφωνο του Flash καθώς και στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας Mega, Alpha, ANT1 και Alter ως παρουσιαστής εκπομπών και ως πολιτικός σχολιαστής. Τη δεκαετία του '80 έκανε και το πρώτο του εκδοτικό εγχείρημα με τη σατιρική εφημερίδα «ΚΑΛΑΜΙ» και το 2000 ανοίγει την εφημερίδα «ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ», στην αρχή με καθημερινό φύλλο και στη συνέχεια ως σαββατιάτικη έκδοση.

Ηταν δεινός συγγραφέας, μόνο που τα βιβλία του στηρίζονταν αποκλειστικά σε δημοσιογραφικές έρευνες πλήρως στοιχειοθετημένες, όπως ακριβώς και τα ρεπορτάζ που έκανε. Ξεκίνησε το 1968 εκδίδοντας το χιουμοριστικό χρονικό «Μοιχεία α λα ελληνικά». Το 1971, μαζί με τον Ερρίκο Μπαρτζινόπουλο έγραψε το βιβλίο «Οι μεγάλες δίκες στην Ελλάδα». Αργότερα, μετά την πτώση της χούντας κάλυψε όλες τις δίκες των πρωταιτίων και το 1977 εκδίδει σε δύο τόμους την τεράστια δημοσιογραφική έρευνα «2.650 μερόνυχτα συνωμοσίας».

Το τελευταίο του βιβλίο εκδόθηκε το 1985 και αφορούσε τον τότε πρόεδρο της Ν.Δ. με τίτλο: «Βίος και πολιτεία του Μητσοτάκη». Ο ίδιος έλεγε σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ότι στόχος του ήταν να γράψει ένα βιβλίο αυτοβιογραφικού χαρακτήρα για τα όσα έζησε κοντά στους μεγάλους εκδότες και επιχειρηματίες τους οποίους γνώρισε στη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διαδρομής με τίτλο: «Από τον Λαμπράκη στον Αλαφούζο και στη μέση ο Κόκκαλης». Ο Νίκος Κακαουνάκης παντρεύτηκε δύο φορές και έχει δύο κόρες, τη Δήμητρα και τη Μαριάννα, καθώς και τρία εγγόνια.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top