GuidePedia

0
Γ. Πεταλωτής:«Καμία σκέψη στην κυβέρνηση για επιστράτευση» «Δεν υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση για επιστράτευση», δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής, σχετικά με τη συνεχιζόμενη απεργία στο λιμάνι του Πειραιά.
Επιπλέον, κάλεσε τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να αρχίσει ο διάλογος που «αποτελεί προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος».....
«Οι κινητοποιήσεις που είναι δικαίωμα των εργαζομένων, δεν βοηθούν στην προκειμένη περίπτωση», τόνισε ο εκπρόσωπος και διευκρίνισε ότι «δυναμιτίζουν ένα κλίμα ειρήνης μεταξύ των συμβαλλομένων μερών και θα πρέπει να σταματήσουν και για το καλό των διαπραγματεύσεων και του δημοσίου συμφέροντος».

Σε ερώτηση για το ποιες είναι οι δεσμεύσεις, που παρέχει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους για να σταματήσουν την απεργία, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «οι δεσμεύσεις είναι το πλαίσιο που βάζει η κυβέρνηση» και ότι «ένα από τα ζητήματα που μπορεί να αλλάξουμε και να βελτιωθούν στη συγκεκριμένη σύμβαση είναι και οι εργασιακές σχέσεις». «Οι ενέργειες της κυβέρνησης είναι γνωστές και σταθερές και προσπαθούμε να ξεκινήσουμε και να συνεχίσουμε το διάλογο αλλά, διάλογος χωρίς ανοικτό λιμάνι δεν μπορεί να γίνει», επισήμανε ο κ. Πεταλωτής. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο διάλογος αποτελεί «σοβαρή προϋπόθεση που πρέπει να λάβουν υπόψη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, να το κατανοήσουν οι εργαζόμενοι, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος».

Εξήγησε δε, ότι δημόσιο συμφέρον σημαίνει ανοικτό λιμάνι, σεβασμό στις εργασιακές σχέσεις και τη δυναμική της αγοράς και υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση είχε εκφράσει σοβαρότατες αντιρρήσεις προεκλογικά, όσον αφορά τη σύμβαση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top