GuidePedia

0
Από μικρή λένε στην Κέρκυρα ότι ξεχώριζε η Άντζελα Γκερέκου για δύο πράγματα: για την ομορφιά της αλλά και το μάλλον ανήσυχο – έως και ατίθασο— πνεύμα της. «Μοντέλο» την φωνάζανε στο Γυμνάσιο Θηλέων της Κέρκυρας, αλλά και στο «μικτό» φροντιστήριο Βαραγγούλη που μάθαινε Αγγλικά, όπου με την ομορφιά της είχε θαμπώσει τα αγόρια.
Σνομπ και «ντίβα» πάντως λένε ότι δεν έδειχνε να είναι ποτέ, αν και η αγάπη της για την « μεγάλη ζωή» ήταν πάντα προφανής......
. Κατάγεται από πολυπληθή φαμίλια του πανέμορφου νησιού και μάλιστα έχει στην κατοχή της μέρος «του νησιού του Γκερέκου» (χερσόνησος στην πραγματικότητα κοντά στο Κοντόκαλι), χωρίς όμως να είναι «μεγαλοαστική» η καταγωγή της. Η αγάπη της για την καλή ζωή ήταν ίσως αυτή που οδήγησε τα βήματά της μέχρι την Ιταλία για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική, αν και τελικά την κέρδισε η ηθοποιία. Γνωστή στο ευρύ κοινό έγινε από την συμμετοχή της σε τηλεοπτικά σίριαλ, όπως η «Πρόβα νυφικού», το βασισμένο στο μυθιστόρημα της Ντόρας Γιαννακοπούλου σίριαλ. Οι πληροφορίες πάντως ότι κάθε Παρασκευή βράδυ ο ανδρικός πληθυσμός περίμενε να δει Άντζελα στο συγκεκριμένο σίριαλ, όπως κάθε Τετάρτη βράδυ ποδόσφαιρο, ελέγχονται ως ανακριβείς…


Καθοριστικά σημεία στην μετέπειτα ζωή της και στην στροφή στην καριέρα της ήταν η γνωριμία με τον Τόλη Βοσκόπουλο και η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Τον Τόλη Βοσκόπουλο τον γνώρισε στο… επισκεπτήριο του νοσοκομείου στο οποίο αυτός νοσηλευόταν, όταν πληροφορήθηκε ότι περνούσε μια σοβαρή περιπέτεια υγείας, μετά τον χωρισμό του από την προηγούμενη σύζυγό του. Τα γαλαζοπράσινα μάτια της επώνυμης θαυμάστριας μάγεψαν τον γνωστό τραγουδιστή, που λίγο αργότερα την παντρεύτηκε και απέκτησε μαζί της μια κόρη 11 χρονών σήμερα. Ο ίδιος ο βάρδος της αφιέρωσε μέχρι και τραγούδι («γαλανομάτα μάγισσα»),ενώ όπως λένε οι κουτσομπόληδες στο νησί, δικό του δώρο είναι το σπίτι τους στο πιο κεντρικό και αρχοντικό σημείο της Κέρκυρας, στο Λιστόν. Από εκεί έχουν την ευκαιρία οι επισκέπτες του Πάσχα, μαζί με άλλες ατραξιόν, να παρακολουθήσουν και το ζεύγος Άντζελας-Τόλη κάθε Μεγάλο Σάββατο να σπάνε τον «μπότη», όπως επιτάσσει το έθιμο.


Προσωπική «φαν» του Γιώργου Παπανδρέου η ίδια, αν και στην Κέρκυρα λένε ότι η οικογένειά της παραδοσιακά ήταν κοντά στη ΝΔ, παίρνει τη μεγάλη απόφαση το 2004 να εγκαταλείψει τον κόσμο του θεάματος και να ασχοληθεί με την πολιτική. Απόφαση παρακινδυνευμένη, αν σκεφθεί κανείς ότι είχε να ανταγωνισθεί ένα τοπικό «μεγαθήριο» της πολιτικής, τον υφυπουργό της κυβέρνησης Σημίτη Γιώργο Δρυ. Τα καταφέρνει, ενώ τα καταφέρνει άλλες δύο φορές στη συνέχεια και με διαφορετικούς αντιπάλους, παρότι πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο νησί δεν την είδαν από την αρχή με «καλό μάτι».


Τόλμησε πάντως να πάει κόντρα στο κομματικό ρεύμα όταν έκρινε ότι προέχει το καθήκον. Όπως όταν επισκέφθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης της ΝΔ Αναστάση Παπαληγούρα και του ζήτησε - ως μητέρα και η ίδια - να επιταχυνθεί η δικαστική έρευνα για τον αγνοούμενο Άλεξ στη Βέροια, σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τη Δικαιοσύνη επί παντός επιστητού.


Σήμερα η Άντζελα είναι πια υφυπουργός. Και έχει να αποδείξει πως το «μοντέλο» του Θηλέων, μπορεί να κάνει μοντέλο τον ελληνικό τουρισμό.
Bookmark and Share

Δημοσίευση σχολίου

 
Top