GuidePedia

0
Τύφλα στο μεθύσι -στην κυριολεξία- έγινε ένας νεαρός από το Ρέθυμνο, ύστερα από υπερβολική κατανάλωση ρακής! Η διασκέδαση μετατράπηκε σε εφιάλτη για τον άτυχο 24χρονο, ο οποίος εκεί που τα έπινε με την παρέα του σε ένα καφενείο στην περιοχή Σπήλι, ξαφνικά έχασε το φως του. Τρομοκρατημένος, ενημέρωσε τους φίλους του που τον μετέφεραν......... εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ακολούθησε η διαδικασία αιμοκάθαρσης στη μονάδα τεχνητού νεφρού, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Οσο περνούν οι ώρες, η κατάσταση του νεαρού βελτιώνεται, ενώ ανακτά σιγά-σιγά την όρασή του αφού αρχίζει να ξεχωρίζει φιγούρες, έστω και θαμπά. Οπως είπε ο ίδιος στους γιατρούς, αφού ήπιε αρκετά ποτήρια ρακής με τους φίλους του, άρχισε σταδιακά να χάνει την όρασή του μέχρι που έφτασε στο σημείο να μη βλέπει τη... μύτη του. «Είναι σπάνια περίπτωση, αλλά μπορεί να συμβεί. Ωστόσο, είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του αφού παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και μάλιστα έχει ανακτήσει το 50% της όρασής του» δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Ξεξάκης.

Πάντως, δεν μπορεί ακόμη να ειπωθεί με σιγουριά αν η αιφνίδια τύφλωση του 24χρονου είναι αποτέλεσμα της κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας ρακής το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από μεθανόλη κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και 72 ώρες μετά. Την απάντηση αναμένεται να δώσουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top