GuidePedia

0
Την πρόθεσή τους να προσφύγουν στα δικαστήρια ακόμα και εντός της ημέρας, ώστε η απεργία στο λιμάνι να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, έχουν εκδηλώσει παραγωγικοί φορείς, ενώ κυβέρνηση και λιμενεργάτες οδηγούνται σε οριστική ρήξη. Στην αγορά, οι πρώτες ελλείψεις έκαναν την εμφάνισή τους......

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραγωγικοί φορείς θα ζητήσουν την ενεργοποίηση παλαιότερης απόφασης του Εφετείου, στο οποίο είχε προσφύγει ο ΟΛΠ. Την πρόθεσή τους για ασφαλιστικά μέτρα έχουν εκδηλώσει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και το Επιμελητήριο Πειραιά, ενώ ανάλογη κίνηση αναμένεται την Δευτέρα και από άλλους φορείς της αγοράς.

Την έντονη αντίδρασή τους εκφράζουν και οι οδηγοί φορτηγών, που έχουν αποκλείσει συμβολικά το πρώην υπουργείο Ναυτιλίας, τονίζοντας πως 4.000 κοντέινερ έχουν ήδη εγκλωβιστεί στον Πειραιά κι άλλα περίπου 5.000 ταξιδεύουν σε άλλα λιμάνια της Μεσογείου. Μάλιστα, στην αγορά έχουν ήδη εμφανιστεί ελλείψεις,με αρκετές επιχειρήσεις να έχουν δώσει υποχρεωτική άδεια στους υπαλλήλους τους!

Την κλιμάκωση ή μη των κινητοποιήσεων αποφασίζουν σε νέα συνεδρίασή τους το απόγευμα οι λιμενεργάτες, που δηλώνουν ανυποχώρητοι και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν είναι συνεπής στον διάλογο και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιστράτευσης και από Δευτέρα ο κ.Πάγκαλος θα σηκώσει το βάρος της απεργίας. Στην «μάχη» ρίχνεται από την Τρίτη και ο Γιώργος Ανωμερίτης, που θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top