GuidePedia

0
Το ελληνικό δημόσιο εγγυάται την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το χρονικό διάστημα, που απαιτείται ως την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την γερμανική πλευρά για το μέλλον των "Ναυπηγείων Σκαραμαγκά", διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου......

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι έλαβε την επιστολή από τον "Εκτελεστικό Πρόεδρο της Thyssen Group Marine Systems", Ηans Cristof Atzpodien, με την οποία επιβεβαίωνε το περιεχόμενο της συμφωνίας, που επιτεύχθηκε στις 4 Νοεμβρίου και δια της οποίας ζητούσε «ορισμένες αυτονόητες εξειδικεύσεις».
Προσέθεσε δε, ότι εντός της ημέρας θα απέστειλε την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του "Υπουργείου Εθνικής Αμύνης", στην συνάντηση της 4ης Νοεμβρίου είχαν συμφωνηθεί:
- η γερμανική πλευρά να αναλάβει την υποχρέωση να αναζητήσει και να προτείνει υπεύθυνες και αξιόπιστες λύσεις για τα "Ναυπηγεία Σκαραμαγκά", λύσεις με χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό βάθος και έτσι να καταρτιστεί μία λίστα προτάσεων που θα αξιολογηθεί από διεθνή οίκο, ο οποίος θα επιλεγεί από την ελληνική κυβέρνηση, που όπως γνωστοποίησε στην σ.Τ. ο κ. Βενιζέλος πρόκειται για τον "Οίκο Lazar" &
- στο μεταξύ χρονικό διάστημα να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία των "Ναυπηγείων Σκαραμαγκά" και να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατόν οι εν πλω δοκιμές των τριών νέων υποβρυχίων.
Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι η όλη διαδικασία από γερμανικής πλευράς θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο ως τα τέλη Φεβρουαρίου και -όπως είπε- η τελική συμφωνία θα κυρωθεί από τη Βουλή.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το ποσό της μισθοδοσίας, που ανέρχεται σε 3,5 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως, θα καλυφθεί με συμψηφισμό των δαπανών, που απορρέουν από ενεργές συμβάσεις με την Γερμανία, όπως είναι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των φρεγατών τύπου S. «Σε κάθε περίπτωση, δεν θα διακινδυνέψουμε τα υποβρύχια για 4 εκατομμύρια €», διεμήνυσε.
Την άλλη εβδομάδα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμύνης θα ενημερώσει την "Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής" για τις εν λόγω αποφάσεις του "Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας" [ΚΥ.Σ.Ε.Α.].

Δημοσίευση σχολίου

 
Top