GuidePedia

0

Με άκρα μυστικότητα απεστάλησαν τα στοιχεία για το ύψος του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους το 2008, αλλά και τις εκτιμήσεις του yπουργείου για την εξέλιξη των κρίσιμων δημοσιονομικών το 2009, από την ΕΣΥΕ στην Eurostat.
Στελέχη του υπουργείου, αρνήθηκαν να δώσουν στη δημοσιότητα οποιοδήποτε στοιχείο παραπάνω, λέγοντας πως υπάρχει δέσμευση μεταξύ ΕΣΥΕ και Eurostat.
Σύμφωνα με πληροφορίες το έλλειμμα θα κλείσει εφέτος στο 6% του ΑΕΠ....
εάν εφαρμοστούν σειρά κυβερνητικών μέτρων όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, η επανακυκλοφορία του Ξυστό, η είσπραξη 1,8 δισ. ευρώ από ληξιπρόθεσμα χρέη και 1 δισ. ευρώ από το ΕΤΑΚ ή στο 8% εάν αυτά τα μέτρα δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα.

Όσον αφορά στο έλλειμμα του 2008, οι τελευταίες εκτιμήσεις του ΥΠΟΙΟ αφορούσαν σε έλλειμμα 5% του ΑΕΠ ενώ για το δημόσιο χρέος, η Κομισιόν, με τις τελευταίες της προβλέψεις ανέβαζε το χρέος εφέτος στο 103,4% του ΑΕΠ, από 97,6% πέρυσι.

Τη χώρα μας εκπροσωπεί ο κ. Δ.Τζαννίνης ο Πρόεδρος της ΣΟΕ(Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων).

Πάντως, μέσα στο περιβάλλον αβεβαιότητας που επικρατεί στην ΕΕ, σε ότι αφορά τη συμμόρφωση των δημοσιονομικών, η Ελλάδα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να ευνοηθεί από αυτή τη γενικότερη αρνητική συγκυρία.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top