GuidePedia

0
Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον Ζαχαρία Λαγουδάκη για τη δολοφονία του φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη.
Ο Ζ. Λαγουδάκης, ζήτησε να φύγει από την αίθουσα χωρίς να απολογηθεί. Εφυγε μάλιστα πριν καν ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων χωρίς να ακούσει την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας......
Ο εισαγγελέας κ. Μαρκάκης πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όντας πεπεισμένος ότι ο δράστης τέλεσε το έγκλημα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Μετά την έκδοση της απόφασης συγγενείς και φίλοι του άτυχου φοιτητή δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα.
Η μητέρα του φοιτητή δήλωσε: «Δικαιώθηκε η μνήμη του παιδιού μου. Παράλληλα περάσαμε ένα μήνυμα στη κοινωνία: το παιδί μας δεν πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Θελήσαμε να βγει κάτι καλό για τον κόσμο. Να ενημερωθεί ο κόσμος για τα κυκλώματα διαφθοράς, σήψης, παραπολιτικής, αλλά και για τα κυκλώματα των σωφρονιστικών».
Από την πλευρά του ο πατέρας του Μανόλη Χορευτάκη, ανέφερε μεταξύ άλλων : «Σε όλο τον κόσμο που συνέλαβε στην ανάδειξη των πτυχών της υπόθεσης, εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας. Ο αγώνας της δικαίωσης συνεχίζεται. Για το αποτέλεσμα της δίκης θα λάβει γνώση και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, όπου έχουμε προσφύγει για την προστασία του δικαιώματος της ζωής».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top