GuidePedia

0
Μεσαιωνική απάτη η Σινδόνη του Τορίνο Οριστικό τέλος στην συζήτηση σχετικά με την αυθεντικότητα του λινού υφάσματος, που πολλοί Χριστιανοί πιστεύουν πως είναι το σάβανο του Ιησού Χριστού, ισχυρίζεται πως έδωσε ένας Ιταλός επιστήμονας, ο οποίος «απέδειξε», ότι το όλο θέμα δεν είναι παρά μια μεσαιωνική «απάτη». Συγκεκριμένα ο Λουίτζι Γκαρλασκέλι, καθηγητής της οργανικής χημείας στο πανεπιστήμιο της Παβίας που έκανε τις έρευνες πάνω στο ζήτημα της Σινδόνης του Τορίνο, είπε: «Δείξαμε ότι είναι δυνατό να αναπαραγάγουμε κάτι το οποίο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με την Σινδόνη».....


Η Σινδόνη του Τορίνο δείχνει την πίσω και την μπροστινή πλευρά του σώματος ενός γενειοφόρου άνδρα με μακριά μαλλιά , με τα χέρια του σταυρωμένα στο στήθος, και όλο το ύφασμα φέρει ίχνη αίματος που έτρεξε από πληγές στους καρπούς τα πόδια και τα πλευρά.

Ο Γκαρλασκέλι έκανε ένα σάβανο σε φυσικό μέγεθος χρησιμοποιώντας υλικά και τεχνικές που ήταν διαθέσιμες τον μεσαίωνα.

Άπλωσε ένα λινό σεντόνι τελείως επίπεδα πάνω σε έναν εθελοντή και το έτριψε με βαφική ύλη που περιείχε ίχνη οξέως. Για το πρόσωπο χρησιμοποιήθηκε μια μάσκα.

Η βαφική ύλη παλαιώθηκε με τεχνητό τρόπο, μια διαδικασία που αφαίρεσε μεγάλο μέρος του χρώματος από την επιφάνεια, άφησε όμως ένας ασαφές αποτύπωμα και περίγραμμα που μοιάζει με εκείνο της Σινδόνης.

Ο Ιταλός καθηγητής πιστεύει ότι η βαφική ύλη στην αυθεντική Σινδόνη ξεθώριασε με το πέρασμα του χρόνου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top