GuidePedia

0

Ηφαίστειο η Νέα Δημοκρατία από την πρόταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να ψηφίσουν και οι φίλοι του κόμματος. "Θα θέσω την πρόταση και στην κεντρική επιτροπή το Σάββατο" διαμηνύει ο υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος αφήνοντας αιχμές για σημαδεμένη τράπουλα.
Νωρίτερα η Οργανωτική Επιτροπή του Εκτάκτου Συνεδρίου είχε δώσει στη δημοσιότητα την κοινή απόφαση των τεσσάρων υποψηφίων για εκλογή αρχηγού της ΝΔ από τα μέλη του κόμματος.

Στην πρόταση του να ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ, όχι μόνο τα μέλη του κόμματος αλλά και εκείνοι που πρόσκεινται ιδεολογικά στις αξίες της παράταξης, επέμεινε ο κ. Αβραμόπουλος, με δηλώσεις του μετά το τέλος της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Σε ότι αφορά το κλίμα ενόψει των εκλογών επισήμανε: "Μην έχετε καμιά αμφιβολία ότι η ΝΔ, σαν ξεπεράσει αυτή τη μεταβατική περίοδο, θα ανοίξει και πάλι τον ορίζοντα της. Σε αυτή τη διαδρομή όλοι μας είμαστε εγγυητές της ενότητας της. Και δεν θα επιτρέψουμε σε τίποτα και σε κανέναν να μας διαιρέσει". Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση του ότι μέσα από αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη ΝΔ "θα ξεπηδήσει η ισχυροποίηση της ενότητας της και η προοπτική σύντομα να αναλάβει και πάλι τις ευθύνες της χώρας".

Η Ντόρα Μπακογιάννη διαφωνεί και τονίζει: "Έχουμε υπογράψει μια συμφωνία που προβλέπει ότι θα ψηφίσουν μόνο μέλη, η Κεντρική Επιτροπή θα αποφασίσει".

Στο ίδιο μήκος και ο Π. Ψωμιάδης: "Εγώ έμαθα να σέβομαι την υπογραφή μου. Σίγουρα εμμένω στις θέσεις τις νέες που εξέθεσα (σ.σ. να ψηφίσουν και οι φίλοι της Ν.Δ.). Από κει και πέρα στην Κ.Ε. θα καταθέσουμε τις απόψεις και η Κ.Ε. θα αποφασίσει".

Ο Αντώνης Σαμαράς -όπως έγινε γνωστό- από τους συνεργάτες του, αποδέχεται την πρόταση Αβραμόπουλου, υπό την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν όλοι.

Εν τω μεταξύ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξακολουθεί να έχει έντονες διαφωνίες για την διαδικασία. Το πρωί της Τρίτης, δήλωσε στη ΝΕΤ ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει ούτε στην Κεντρική Επιτροπή ούτε σε ένα συνέδριο τριών ωρών, γιατί - όπως είπε - η πρότασή του μπορεί να λειτουργήσει διαλυτικά.

Καταλόγισε "λουδοβίκεια συμπεριφορά" στους τέσσερις υποψηφίους και τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, σημείωσε ότι κάποιοι θέλουν τη βάση υποκριτικά, και επιθυμούν μόνο χειροκροτητές.

"Όχι" από Singular Logic


Η ηλεκτρονική οργάνωση για την εσωκομματική ψηφοφορία είναι μετέωρη καθώς η εταιρία Singular Logic αρνήθηκε να αναλάβει τη μηχανοργάνωση των καταλόγων του κόμματος και την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας επειδή δεν έχουν συμφωνηθεί οι κανόνες της.

Οι τέσσερις υποψήφιοι πάντως για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις παρακολούθησαν μαζί τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Ο κ.Αβραμόπουλος θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Δημοσίευση σχολίου

 
Top