GuidePedia

0
▅ Ο πρώην γραμματέας  του κόμματος  Β. Μεϊμαράκης φερόταν να προωθεί  μια «εμβόλιμη» υποψηφιότητα του Άρη  Σπηλιωτόπουλου.  Χθες έδειξε να κλίνει υπέρ της Ντ.  Μπακογιάννη, ενώ  ο πρώην υπουργός  Παιδείας εξακολουθεί να ζητεί παράταση για την υποβολή  υποψηφιοτήτων  Με τις πρώτες αψιμαχίες ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά άρχισε ατύπως από χθες η προεκλογική εκστρατεία για τη διαδοχή Καραμανλή, ενώ ανοικτό παραμένει το πότε θα στηθούν τελικώς οι εσωκομματικές κάλπες, καθώς η Ρηγίλλης αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην 6η Δεκεμβρίιου και την 29η Νοεμβρίου.....
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής υπήρξαν ενστάσεις για την 6η Δεκεμβρίου με το επιχείρημα ότι η ημερομηνία συμπίπτει με την επέτειο της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου- και συνεπώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να δημιουργηθούν εκτεταμένα επεισόδια έξω από τα γαλάζια εκλογικά κέντρα. Τον κίνδυνο αυτόν προβάλλει ιδιαίτερα και ο Ευάγγ. Μεϊμαράκης (ο οποίος χθες «έκλεισε το μάτι» υπέρ της υποψηφιότητας της κ. Μπακογιάννη), ζητώντας επιτακτικά να στηθούν κάλπες στις 29 Νοεμβρίου, ώστε να είναι συντομότερος και ο προεκλογικός χρόνος.

Η Οργανωτική Επιτροπή δεν έλαβε απόφαση και, σύμφωνα με πληροφορίες, παραπέμπει το θέμα στην Κεντρική Επιτροπή που θα συγκληθεί μία εβδομάδα πριν από το Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου. Τα περισσότερα μέλη της, ωστόσο, προκρίνουν την αλλαγή της ημέρας των εκλογών και επανέρχονται στην 29η Νοεμβρίου, αλλά και γι΄ αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν ενστάσεις. Επιτελικά στελέχη του κόμματος τόνιζαν ότι το πρόβλημα της 6ης Δεκεμβρίου παραμένει για τη Ν.Δ. εάν υπάρξει δεύτερος εκλογικός γύρος (εκτός κι αν η Ρηγίλλης επιλέξει να μεσολαβήσουν αναμέσα στους δύο γύρους δύο εβδομάδες, μεταθέτοντας την τελική αναμέτρηση για τις 13 Δεκεμβρίου), ενώ ακόμη και με την αλλαγή ημερομηνιών αμφιβάλλουν εάν θα αποτρατεί ο κίνδυνος επεισοδίων. «Από τη στιγμή που αποφασίσαμε να συνδέσουμε την εσωκομματική διαδικασία με τη δολοφονία του άτυχου μαθητή, είναι σαν να προσκαλούμε τους κουκουλοφόρους έξω από τα εκλογικά κέντρα μας, ακόμη και στις 29 Νοεμβρίου», σχολίαζε χθες προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ., το οποίο ήταν ιδιαίτερα επικριτικό όσον αφορά την τακτική που ακολουθεί για το ζήτημα ο κ. Μεϊμαράκης.

Άλλαξε ρότα
Ο πρώην γραμματέας του κόμματος, πάντως, ο οποίος εμφανιζόταν ότι προωθεί μια πιθανή υποψηφιότητα του Άρη Σπηλιωτόπουλου, άλλαξε χθες κατεύθυνση και κινήθηκε εμφανώς υπέρ της κ. Μπακογιάννη. «Οι θέσεις μου είναι γνωστές και είμαι και από την Κρήτη...», ανέφερε (στο Μega) όταν ρωτήθηκε για τη δική του θέση στην κούρσα της διαδοχής.

Οι βασικοί διεκδικητές της κομματικής ηγεσίας αντάλλαξαν χθες και τις πρώτες βολές, ενώ από σήμερα αρχίζουν τις εξορμήσεις στην περιφέρεια. Η κ. Μπακογιάννη θα περιοδεύσει στην Ηλεία, ενώ αύριο θα παρακολουθήσει και την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, στην Αρχαία Ολυμπία, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην ίδια τελετή θα παραβρεθεί και ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος θα μεταβεί στη συνέχεια στην Αρκαδία για συναντήσεις με τοπικούς παράγοντες, ενώ από τη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να αρχίσει τις δικές του περιοδείες ο κ. Σαμαράς. Η κ. Μπακογιάννη εμφανίστηκε χθες υπέρμαχος της ενότητας της Ν.Δ. λέγοντας με έμφαση (στο Αlter) ότι βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή και έδινε τη μάχη υπέρ του κόμματος. Η αναφορά της θεωρήθηκε αιχμή για τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης από τον κ. Σαμαρά και του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών από τον κ. Αβραμόπουλο. Ο Μεσσήνιος πολιτικός εξαπέλυσε έμμεσες βολές εναντίον όσων είχαν συναινέσει στις πρόωρες εκλογές- μεταξύ των οποίων ήταν και η κ. Μπακογιάννηλέγοντας (στον Θέμα FΜ) ότι «στην πολιτική δεν χαρίζεις ούτε μια ημέρα». Επιπλέον δεσμεύθηκε για την επανεκλογή του κ. Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή από την πλευρά της απηύθυνε συστάσεις για «ουδετερότητα» προς όλες τις κομματικές οργανώσεις, ενώ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να παραταθεί εκ νέου η προθεσμία για τις υποψηφιότητες που λήγει αύριο το βράδυ. Στη διαφωνία του με την απόφαση αυτή επιμένει ο κ. Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος θεωρεί ότι η Οργανωτική Επιτροπή «είναι αναρμόδια και δεν μπορεί να θέτει προθεσμίες για μια διαδικασία εκλογής που θα αποφασιστεί από το Συνέδριο».


ΨΗΦΙΣΕ... ΚΡΗΤΗ
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε χθες στροφή υπέρ Ντόρας με τη φράση «είμαι από την Κρήτη...»

Δημοσίευση σχολίου

 
Top