GuidePedia

0
Οι Αυστραλοί τον αποκαλούν «χρυσό Ελληνα», καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως έχει το... άγγιγμα του Μίδα! Ο λόγος για τον Ελληνα ομογενή Κέρι Χαρμάνη, που εδώ και δεκαετίες -χάρη στο επιχειρηματικό του δαιμόνιο- διαπρέπει στη μακρινή αυστραλιανή ήπειρο, αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα για πολλούς νέους που θα ήθελαν να του μοιάσουν!
Λίγο προτού ξεσπάσει η διεθνής οικονομική ύφεση, ο Χαρμάνης είχε την... έμπνευση να πουλήσει την εταιρεία του Jubilee Mines NL στον ελβετικό κολοσσό Xstrata, προσθέτοντας στον τραπεζικό του λογαριασμό περί τα 500.000.000 δολάρια.....
Σήμερα, που έχει αρχίσει να διαφαίνεται τάση ανάκαμψης των αγορών, ο Χαρμάνης επέστρεψε στον επικερδή -όπως φαίνεται- κλάδο της επιχειρηματικής εκμετάλλευσης ορυχείων εξόρυξης μεταλλευμάτων με μία νέα εταιρεία, την Talisman Mining, που σύμφωνα με τον αυστραλιανό Τύπο, ήδη σε μηνιαία βάση καταγράφει κέρδη 5.000.000 δολαρίων!
«Καμιά φορά είναι και θέμα τύχης. Δοκιμάσαμε την αγορά κι αυτή μας αγκάλιασε» είχε δηλώσει παλιότερα ο 60χρονος ομογενής, που γεννήθηκε στην Αδελαΐδα και σπούδασε νομικά εκεί, αλλά έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Ντάργουιν. Παιδί Ελλήνων ο Χαρμάνης, ενός πατέρα μαραγκού και μιας μητέρας που ήταν η πρώτη Ελληνίδα που γεννήθηκε στο Ντάργουιν, ακόμη και σήμερα δηλώνει πως δεν το βάζει ποτέ κάτω.

«Ο πατέρας μου με έμαθε να μη σταματώ ποτέ. Τον άκουσα» δήλωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας πως «όταν ξεκίνησα την εταιρεία μου, το 1987, πέρασα δύσκολες στιγμές. Το ’94 παραλίγο να πτωχεύσουμε, όταν αποτύχαμε να βρούμε χρυσό στο ορυχείο Μπέλεβιου» είπε ο Χαρμάνης, συμπληρώνοντας ότι «αν και η αξία της μετοχής μας έφτασε μόλις τα τέσσερα σεντς, έβαλα 1.000.000 δολάρια από την τσέπη μου για να συνεχίσουμε. Στραφήκαμε προς το νικέλιο και εκεί χτυπήσαμε φλέβα!»

Οσο για το τι συμβουλεύει τους νέους; Ουσιαστικά, επαναλαμβάνει αυτά που άκουγε από τον πατέρα του. «Να επιμένετε. Τίποτε δεν γίνεται στο λεπτό. Εχετε πίστη και εμπιστευτείτε τις δυνάμεις σας. Πρωτίστως όμως, να έχετε αξιοπρέπεια. Μπορείτε να πετύχετε χωρίς να θίγεται η αξιοπρέπειά σας».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top