GuidePedia

0
Ο τρόμος ενός ακόμη ισχυρού χτυπήματος από την οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» έχει φωλιάσει τις τελευταίες ώρες στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Εμπειροι αξιωματικοί έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου να διευκρινίσουν αν μια «περίεργη» κλοπή που σημειώθηκε στο Ιλιον έχει σχέση με «απαλλοτρίωση» και προπαρασκευαστικές ενέργειες τρομοκρατών ή αποτελεί τυχαίο γεγονός κλεφτών του κοινού εγκλήματος.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το βράδυ της Τετάρτης και ενώ τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι, σε μια άλλη περιοχή της Αττικής, και συγκεκριμένα στην οδό Παπανδρέου 107 στο Ιλιον, άγνωστοι δράστες «σήκωναν» ένα φορτηγάκι που ήταν γεμάτο κενές φιάλες προπανίου και υγραερίου.....

Το όχημα μάρκας Mercedes, λευκού χρώματος και με πινακίδες κυκλοφορίας ΥΡΒ 4781 της εταιρείας «Τίγρης Ξ.Υ. Στερεά και Υγρά Καύσιμα» με έδρα το Μοσχάτο, ήταν φορτωμένο με εξήντα κενές φιάλες: σαράντα φιάλες προπανίου των 25 κιλών και είκοσι υγραερίου των 10 κιλών. Ο οδηγός του το πήρε το βράδυ της Τετάρτης από τα γραφεία της εταιρείας και το πάρκαρε στην οδό Παπανδρέου 107, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, καθώς το επόμενο πρωί θα μετέβαινε στα κεντρικά γραφεία της πετρελαϊκής εταιρείας με την οποία συνεργάζονται, στο Γέρακα Αττικής, προκειμένου να γεμίσει τις κενές φιάλες με προπάνιο και υγραέριο.

Οπως, όμως, ανέφερε στην «Espresso» εκπρόσωπος της εταιρείας, «όταν ο οδηγός κατέβηκε για να πάρει το αυτοκίνητο, αυτό είχε εξαφανιστεί μαζί με το φο [Η αποθήκη της εταιρείας Τίγρης Ξ.Υ. Στερεά και Υγρά Καύσιμα.] ορτίο. Αμέσως, γύρω στις 8.00 το πρωί της Πέμπτης και μετά από συνεννόηση μαζί μας, πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στο Ιλιον και κατήγγειλε την κλοπή». Και πρόσθεσε: «Πραγματικά μας έκανε εντύπωση το γεγονός, καθώς δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ποιος θα έκλεβε ένα αυτοκίνητο το οποίο φέρει το λογότυπο της εταιρείας, έχει δύο τίγρεις στα πλαϊνά του και ήταν φορτωμένο με κενές φιάλες. Ενα τέτοιο αυτοκίνητο δεν κρύβεται, άρα οι κλέφτες δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν με αυτό».

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος στο Ιλιον, ο οποίος περιέργως δεν θέλησε να αναφέρει οτιδήποτε για τη συγκεκριμένη κλοπή. Οπως ενημερωθήκαμε από την εκπρόσωπο της εταιρείας, και εκείνη παρά τις επανειλημμένες τηλεφωνικές οχλήσεις δεν έχει καταφέρει να μάθει τίποτα για την πορεία των ερευνών.

«Μου λένε μόνο ότι αν έχουν κάτι νεότερο θα με ειδοποιήσουν. Οτι διεξάγουν έρευνες και ότι δεν έχει βρεθεί τίποτα μέχρι στιγμής» μας ανέφερε και πρόσθεσε: «Αναρωτιέμαι, πάντως, πώς θα το βρουν αφού άλλα πέντε ίδια αυτοκίνητα της εταιρείας κυκλοφορούν στο δρόμο και κανείς, μα κανείς δεν έχει σταματήσει έναν οδηγό να τον ελέγξει».


Τα χτυπήματα σε Χρηματιστήριο και Citibank

Το κλεμμένο αυτοκίνητο μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε εντοπιστεί, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αφού κενές φιάλες προπανίου έχει χρησιμοποιήσει σε χτυπήματά της η τρομοκρατική οργάνωση «Επα [Η κουζίνα, όπου «μαγείρευαν» οι συλληφθέντες, πέρασε από το κόσκινο των αστυνομικών.] ναστατικός Αγώνας».

Τα μέλη της οργάνωσης, σύμφωνα με τη μέχρι τώρα πρακτική, τοποθετούν μέσα σε κενές φιάλες προπανίου την εκρηκτική ύλη ANFO, η οποία όταν εκραγεί μπορεί να προκαλέσει τεράστιες ζημιές. Οπως αυτές που υπέστη από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου το Χρηματιστήριο Αθηνών, χτύπημα που ανέλαβε με προκήρυξή της η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας».

Πρωινές ώρες της 2ας Σεπτεμβρίου άγνωστοι δράστες είχαν αφήσει στη συμβολή της οδού Χρηματιστηρίου με τη λεωφόρο Αθηνών παγιδευμένο αυτοκίνητο τύπου βαν (όπως και αυτό που εκλάπη από το Ιλιον), ενώ πραγματοποίησαν και προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδα. Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή, χωρίς όμως να μπορέσουν να αποτρέψουν την ισχυρότατη έκρηξη, από την οποία έσπασαν τζάμια σε ακτίνα 500 μέτρων, ενώ υπέστησαν ζημιές και έξι αυτοκίνητα. Η μικρή φωτιά που προκλήθηκε κατά την έκρηξη αποδόθηκε από τους ειδικούς στη χαμηλή ταχύτητα εκτόνωσης των αερίων της εκρηκτικής ύλης ANFO που, όπως εκτιμάται, χρησιμοποιήθηκε εκεί, όπως και στο παγιδευμένο όχημα που στις 8 Φεβρουαρίου βρέθηκε στα γραφεία της Citibank στην Κηφισιά. Από την ισχυρή έκρηξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών το βαν σχεδόν εξαϋλώθηκε, με αποτέλεσμα να μη βρεθούν υπολείμματα. Εκτιμάται, πάντως, ότι ήταν εκρηκτική ύλη ANFO μέσα σε φιάλες προπανίου.

Στις 2 Φεβρουαρίου η ίδια τρομοκρατική οργάνωση είχε τοποθετήσει αυτοκίνητο-βόμβα στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Citibank. Οι τρομοκράτες είχαν αποθηκεύσει στο πορτμπαγκάζ του κλεμμένου αυτοκινήτου 60 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO μέσα σε πέντε άδειες φιάλες προπανίου. Επειτα το μετέφεραν στο προαύλιο της τρά [Το τραπέζι με κουτιά που περιέχουν χημικές ουσίες που πιθανόν να χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή βομβών.] πεζας, στο οποίο εισήλθαν σπάζοντας το λουκέτο και το παράτησαν. Ο φύλακας που είδε το περίεργο όχημα ενημέρωσε την Αμεση Δράση και μέσα σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, λίγα λεπτά πριν από τις 7.00 το πρωί, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τη βόμβα, αν και κάποιες πληροφορίες έλεγαν πως τελικά η βόμβα δεν εξερράγη γιατί ήταν λάθος η συνδεσμολογία από τους τρομοκράτες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top