GuidePedia

0
Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα η τμηματική επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου, τόσο από το οδικό δίκτυο, όσο και με ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Δεν λείπουν όμως και τα προβλήματα, με ουρές στα διόδια και τους ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο. Ουρά 10χλμ σχηματίστηκε από τα οχήματα στον κόμβο Αμφιλοχίας στο ρεύμα προς Αντίριο. Δεν έλειψαν όμως και τα τροχαία, αφού στις 7.30πμ στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Ξυλοκάστρου, σημειώθηκε πολλαπλή σύγκρουση οχημάτων χωρίς τραυματίες. Τουριστικό λεωφορείο συγκρούστηκε με δύο ΙΧ αυτοκίνητα, και μία μοτοσικλέτα, και μετά ανετράπη.
Στο σημείο έκλεισε για δυο ώρες η εθνική, και η κυκλοφορία διεξαγόταν από το αντίθετο ρεύμα.
Επίσης στο 4ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Χαροκοπιού - Χρυσοκελαριάς Μεσσηνίας, ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 35χρονος από την Καλαμάτα, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα....
Στην ακτοπλοΐα
Στη Σίφνο κατέπλευσε το επιβατηγό -οχηματαγωγό "Σούπερ τζετ" προκειμένου να ελεγχθεί μετά την αποκόλληση τμήματος από το παραπέτο της πλώρης .Το πλοίο έχει αποπλεύσει από Πειραιά με προορισμό τη Φολέγανδρο με 307 επιβάτες, που με ευθύνη της εταιρίας, θα προωθηθούν στους προορισμούς τους, με άλλα πλοία. Οι άνεμοι στην περιοχή είναι 7 με 8 μποφώρ.
Οι ισχυροί άνεμοι εμπόδισαν τον απόπλου και από το λιμάνι της Ραφήνας των πλοίων "Ση τζετ" και "Φλάινγκ Κατ".
Πάντως τα πλοία επιστρέφουν από τα νησιά, με πληρότητα που αγγίζει το 100%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χθες Κυριακή, επέστρεψαν στον Πειραιά περίπου 45.000 επιβάτες.
Έλεγχοι από το ΥΕΝΑΠ
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής: "Στο πλαίσιο των αυστηρών ελέγχων, που διενεργούνται από τις Λιμενικές Αρχές της χώρας, αναφορικά με την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας, για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής, τα ταχύπλοα σκάφη και τις λουτρικές εγκαταστάσεις, κατά το χρονικό διάστημα 14-15-16/08/2009, πραγματοποιήθηκαν δύο χιλιάδες οκτακόσιοι ενενήντα ένας (2.891) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν τριακόσιες σαράντα επτά (347) παραβάσεις.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τον περιορισμό των ατυχημάτων σε κάθε μορφής θαλάσσια δραστηριότητα".

Δημοσίευση σχολίου

 
Top