GuidePedia

0
Περισσότερο με παραπλάνηση παρά με πολιτικές δηλώσεις ήταν όλα αυτά που είπε ο ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό. Αν πιστέψουμε τα λόγια του, περί θεσμικών παρεμβάσεων με ορίζοντα υλοποίησης τον ερχόμενο Ιούνιο (!) τότε το ΠαΣοΚ δεν θα «ρίξει» τη Κυβέρνηση τον Μάρτιο με τη προεδρική εκλογή, και όλα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι της αντιπολίτευσης.
Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος έκανε μία αναδρομή στην στάση του ΠαΣοΚ σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος και υποστήριξε ότι η τότε αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε αιτία την εσωκομματική διαφωνία για το περιβόητο άρθρο 16, ενώ στις αιτιάσεις των δημοσιογράφων περί αλλοίωσης του αποτελέσματος για το άρθρο 24, έκανε λόγο για «άτυπες ψηφοφορίες».
Και ο κ. Παυλόπουλος όπως σύσσωμα πράττει τελευταία η Κυβέρνηση , κατηγόρησε το ΠαΣοΚ για τακτική στείρας άρνησης, και κάλεσε το ΠαΣοΚ να αποδείξει το αντίθετο και να ψηφίσει, όταν έρθει στη Βουλή, το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, καθώς και σε δύο ακόμα νομοθετήματα: Στη δυνατότητα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο με σύμβαση αορίστου χρόνου να μπορούν να αναρριχηθούν στην ιεραρχία, καθώς και στο νέο νόμο περί ευθύνης υπουργών αλλά και να συμφωνηθεί ότι τα κόμματα θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το Κράτος.
Για όλα τα παραπάνω, ο κ. Παυλόπουλος ζητά στη Βουλή τη ψήφο του ΠαΣοΚ διότι «μόνο έτσι θα θωρακιστεί η δημόσια ζωή», και όχι με τις «ανεδαφικές προτάσεις του ΠαΣοΚ»
Ο κ. Παυλόπουλος απέφυγε διακριτικά να τοποθετηθεί επί της ουσίας των υποθέσεων που απασχολούν την επικαιρότητα, και ο λόγος του είχε περισσότερο στόχο στο να εκθέσει το ΠαΣοκ για τον τρόπο που ασκεί την αντιπολίτευση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top