GuidePedia

0
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρομοίασε την έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα με «ριάλιτι», στο οποίο είχε επενδύσει επικοινωνιακά η κυβέρνηση «Το 'ριάλιτι' Χριστοφοράκου αναβάλλεται άγνωστο για πόσο», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλίες για να πέσει φως στην υπόθεση Siemens. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάθεσης ακόμη και πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.
Σημείωσε ότι η επιστολή του κ. Ραγκούση προς τους δικηγόρους του πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Ζίμενς , με την οποία θα ζητά να προσκομίσουν στοιχεία για το χρηματισμό πολιτικών προσώπων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, θα σταλεί εντός των επόμενων δύο ημερών. Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης, πως με αυτόν τον τρόπο καθιστά τον Μιχ. Χριστοφοράκο συνομιλητή του πολιτικού συστήματος, σημείωσε:... "Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα φέρεται να συνομιλεί με τον κ. Χριστοφοράκο και αυτό είναι το πρόβλημα. Εμείς ζητάμε στοιχεία, σηκώνουμε το γάντι που δεν τόλμησε να σηκώσει η ΝΔ προς την οποία απευθυνόταν η πρόσκληση των δικηγόρων Χριστοφοράκου"
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αποφάσεις της γερμανικής Δικαιοσύνης, απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει τι θ’ απογίνει ο Μιχ. Χριστοφοράκος, αλλά τι έχει γίνει στο πολιτικό σύστημα της χώρας.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν απέκλεισε την κατάθεση νομοθετικής πρότασης από το ΠΑΣΟΚ, πιθανόν και στα θερινά τμήματα της Βουλής, για την ενυοϊκή μεταχείριση όσων προσώπων -του Μιχ. Χριστοφοράκου συμπεριλαμβανόμενου- προσκομίσουν στοιχεία. Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής, σημείωσε ότι "«αποτελεί ένα όπλο στα χέρια της αντιπολίτευσης και πάντως δεν προαναγγέλλεται".
Τέλος. ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για προφανή αμηχανία της κυβέρνησης, ζητώντας εκ νέου εκλογές. "Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει: η προσφυγή στις κάλπες είναι η λύτρωση, καθώς επείγει η αλλαγή πορείας", τόνισε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top