GuidePedia

0
Ιστορική αλλαγή σελίδας πραγματοποιείται στην Ιαπωνία, με τη νίκη του Δημοκρατικού Κόμματος και στον καταποντισμό του Φιλελεύθερου Κόμματος που κυβερνούσε τη χώρα εδώ και 54 χρόνια.
Οι αναλυτές μιλούν για το τέλος του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος στην Ιαπωνία και το ξεκίνημα μίας νέας εποχής με σημαντική αβεβαιότητα. Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, οι Δημοκρατικοί εξασφαλίζουν τουλάχιστον 298 εδρών της Βουλής των Αντιπροσώπων, επί συνόλου 480. Στην απερχόμενη βουλή διέθεταν μόλις 115 βουλευτές. Το Φιλελεύθερο κόμμα του πρωθυπουργού Τάρο Ασο συγκεντρώνει λίγες περισσότερες από 100 έδρες, χάνοντας από τις περασμένες εκλογές, ούτε λίγο ούτε πολύ, 200 έδρες: Πράγμα που σημαίνει εν ολίγοις ότι είχε 300 έδρες και πήρε 100!
Ιστορική αλλαγή χαρακτήρισε την εκλογή των Δημοκρατικών ο Λευκός Οίκος. Η συμμετοχή στις εκλογές έφθασε λίγο κάτω από το 50%, ποσοστό μικρότερο από αυτό του 2005. Αιτία οι εξαιρετικά κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και το θέμα της γρίπης που έχει τρομοκρατήσει τους Ιάπωνες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top