GuidePedia

0
Επιτέλους, ποιος κυβερνά αυτό το κόμμα;» αναρωτιούνται πλέον όλοι στο Συνασπισμό μετά την απόρριψη το Σαββατοκύριακο από την Κεντρική Επιτροπή της πρότασης του Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου τον Οκτώβριο.
«Ο Αλέξης Τσίπρας, φανερά χολωμένος από το αποτέλεσμα της σχετικής ψηφοφορίας που διεξήχθη και από την οποία προέκυψαν 49 ψήφοι υπέρ της πρότασης, 48 κατά και 6 λευκά (για να γίνει δεκτή έπρεπε να συγκεντρώσει το 50 συν ένα των παρόντων), δήλωσε ότι δεν άκουσε κανένα τεκμηριωμένο εναλλακτικό σχέδιο, ενώ λίγο πριν υπογράμμιζε: «Θα ήθελα να διεξαχθεί έκτακτο συνέδριο τώρα και όχι μετά τις εκλογές, γιατί μετά τις εκλογές δεν θα κάνουμε συνέδριο ανάκαμψης, ίσως κάνουμε μνημόσυνο!».....
Ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για ορισμένα από τα στελέχη του κόμματος, καθώς και για τον ίδιο τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκο Αλαβάνο. «Όλο αυτό το διάστημα που είμαι πρόεδρος έκανα ότι ήταν δυνατόν για την αρμονική συλλειτουργία και με τον Αλέκο Αλαβάνο επιτρέποντας, καλή τη πίστει, ακόμα και θεσμικές επικαλύψεις του ρόλου του» επισήμανε για να προσθέσει με νόημα: «Ποτέ δεν χτύπησα κανέναν ούτε πάνω, ούτε κάτω από τη ζώνη κι ας δέχτηκα χτυπήματα από παντού. Και στη διαδρομή αυτή δεν πρόλαβα να αποκτήσω σύνδρομο προέδρου. Και, εκ χαρακτήρος, ούτε πρόκειται ποτέ να αποκτήσω».

Κατά τον 36χρονο πολιτικό, δεν θα πρέπει να αλλάξουν οι διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη εντός του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιλαμβάνεται ότι «είναι υπαρκτοί οι κίνδυνοι φυγόκεντρων δυνάμεων» (τουτέστιν να αποχωρήσουν στελέχη από το κόμμα και να οδηγηθεί σε διάσπαση), αλλά «μεγαλύτερη απειλή είναι η τελμάτωση». Είπε μάλιστα ότι θα πρέπει η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή να αποφασίσει ποιος είναι ο πρόεδρος του κόμματος και ότι θα πρέπει η απόφαση αυτή να γίνει δεκτή από όλους!

Εντός δεκαπέντε ημερών πάντως θα συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top