GuidePedia

0
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ξέρει τι θέλει ο Κώστας Καραμανλής. Όλοι παραδέχονται ότι ο Πρωθυπουργός ακούει, αλλά δεν μιλάει. Όλοι όμως ξέρουν τι θέλει ο Γιώργος Σουφλιάς. Είναι σαφές ότι ο Σαρακατσάνος είναι υπέρ των πρόωρων εκλογών. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν αλλάζουν. Ο Καραμανλής δεν υπήρξε ποτέ πολιτικός των καθαρών αποφάσεων. Αντιθέτως, ο Σουφλιάς υπήρξε πάντοτε πείσμων. Σαν οδηγός που χρησιμοποιεί χειρόφρενο και πρώτη- άντε και δευτέρα- ποτέ όμως όπισθεν.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ αρχή μιας γκαστρωμένης εβδομάδας. Το ξέρουν και οι πέτρες, τώρα που τα δέντρα κάηκαν. Πριν ανέβει Θεσσαλονίκη, για την ομιλία στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο, ο Καραμανλής πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει αν θα πάει σε πρόωρες εκλογές ή όχι. Ή, τέλος πάντων, αυτό αισθάνονται όλοι οι άλλοι συμπεριλαμβανομένου και του Σουφλιά. Ο Πρωθυπουργός, δεδομένου του χαρακτήρα του, μπορεί και να μην αισθανθεί υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσει τίποτε. ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ πρόωρες ο Σουφλιάς; Διότι η οικονομία είναι στην εντατική και θα χειροτερεύσει τους πέντε ή έξι μήνες έως τον ΦεβρουάριοΜάρτιο του 2010, όταν, μη συναινώντας σε εκλογή Προέδρου, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να στείλει τη χώρα στις κάλπες. Και διότι χρειάζεται κυβέρνηση με φρέσκια εντολή που να μπορεί να πάρει αποφάσεις, σε αντίθεση με τη διακυβέρνηση Καραμανλή που βρίσκεται σε τέλμα, έχοντας μόλις εκατόν πενήντα έναν βουλευτές.....

ΦΥΣΙΚΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ που δεν έχουν χορτάσει εξουσία, βουλευτές που δεν ξανα-εκλέγονται και η γαλάζια βάση που χάνει τον λουφέ, όλα αυτά τα ακούνε βερεσέ. Τίνος πρόβλημα είναι αυτό; Του Καραμανλή, του οποίου αυτοί είναι και παραμένουν- όσο κι αν φαίνεται παράξενο- υποστηρικτές. Δεν έχει βρεθεί ο αρχηγός που έχει πάει την παράταξή του οικειοθελώς σε πρόωρες εκλογές βέβαιης ήττας. Η ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ισορροπία της Ν.Δ. βασίζεται εδώ και πολλά χρόνια στην καλή σχέση ΚαραμανλήΣουφλιά. Ο Καραμανλής εκχώρησε από το 2001 και μετά στον Σουφλιά μέρος της εξουσίας του, με αντάλλαγμα την υποστήριξη του Σαρακατσάνου. Με την κυβέρνηση όμως να καταρρέει σε αργή κίνηση, το «ντιλ» αυτό δέχεται την πίεση των επερχόμενων γεγονότων.

ΤΙ ΘΑ σημαίνει για τη σχέση Σουφλιά- Καραμανλή το να μην αποφασίσει τις πρόωρες ο Πρωθυπουργός; Μπορεί να σημαίνει κάτι. Μπορεί να μη σημαίνει και τίποτε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top