GuidePedia

0
Για έλλειψη σοβαρού σχεδίου και εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου. Δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες η υπόθεση, απαντά ο υπουργός Υγείας.
Τρεις σοβαρές ελλείψεις στο θέμα της αντιμετώπισης του ιού της νέας γρίπης, οι οποίες μπορεί να δώσουν κακή τροπή στην εξέλιξη της υπόθεσης, καταλόγισε σήμερα στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε ευρεία κομματική σύσκεψη που έγινε στα γραφεία του Κινήματος και ασχολήθηκε με το θέμα αυτό.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι υπάρχει έλλειψη σοβαρού σχεδίου απο την κυβέρνηση, έλλειψη συντονισμού όλων των αρμοδίων κυβερνητικών και επιστημονικών παραγόντων και έλλειψη σωστής ενημέρωσης των πολιτών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι λόγω αυτών των ελλείψεων μία πανδημία ήπιας γρίπης, όπως είναι σήμερα, κινδυνεύει να έχει εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, αλλά και τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας γενικότερα.....

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι θα έπρεπε ήδη να είχε συσταθεί διϋπουργική επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό, που θα έχει την συνολική ευθύνη για την διαχείριση της υπόθεσης.

Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει δώσει όλο το βάρος στην επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος, αντί να προετοιμαστεί ουσιαστικά για την αντιμετώπισή του.

Τόνισε επίσης ότι χρειάζεται ένα πλήρες εθνικό σχέδιο και σωστή ενημέρωση και όχι άλλες καθυστερήσεις και ανακρίβειες στο δημόσιο διάλογο.

Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, θα παρακολουθεί το θέμα σοβαρά και τεκμηριωμένα προς όφελος της υγείας των πολιτών, της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας και της κοινωνίας και γι΄αυτό έχει συστήσει ομάδα διαχείρισης που θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις.

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής

Ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Δ. Αβραμόπουλο για τα μέτρα που λαμβάνει, ή προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της νέας γρίπης, ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, σε επιστολή που απέστειλαν προς τον Πρόεδρο του Σώματος.

«Η ανυπαρξία εθνικού σχεδίου δράσης για την επιδημία της νέας γρίπης, προκαλεί ισχυρές αμφιβολίες σχετικά με την ετοιμότητα της χώρας και του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση τυχόν επερχόμενης πανδημίας τον Σεπτέμβριο. Η κυβερνητική πολιτική εξαντλείται στις συνεχείς και συχνά αντιφατικές δηλώσεις του υπουργού Υγείας, που φυσικά, κάθε άλλο παρά κατευνάζουν τους φόβους και τις ανησυχίες των πολιτών», αναφέρεται στην επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Αβραμόπουλος: H υπόθεση δεν προσφέρεται για ανταγωνισμούς

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος ερωτηθείς από δημοσιογράφους, σχετικά με τα όσα διατύπωσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με το θέμα της νέας γρίπης και με αφορμή τη σύσκεψη που συγκάλεσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Έδωσε επιτέλους, μετά από τρεις ολόκληρους μήνες, να ενεργοποιηθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλω να πιστεύω δε, ότι θα σταθεί στο ύψος της περιστάσεως και δεν θα παρασυρθεί από τον, γνώριμο στην Ελλάδα, λαϊκισμό ή στο μικροκομματισμό.

Η χώρα μας αντιμετωπίζει αυτή τη μεγάλη και σημαντική υπόθεση εξαρχής, με σοβαρότητα, σύνεση, ψυχραιμία. Ο μηχανισμός είναι σε επαγρύπνηση, έχουν καταρτιστεί όλα τα σχέδια που απαιτούνται και το κυριότερο, έχει εμπεδωθεί ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους πολίτες.

Δεν προσφέρεται λοιπόν, αυτή η υπόθεση για μικροκομματικές προσεγγίσεις, ούτε για κομματικούς ανταγωνισμούς.

Επιμένω σε αυτό που είπα πριν. Ήρθε η ώρα να αποδείξει και το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του, ότι πράγματι αντιλαμβάνεται σωστά το θεσμικό του ρόλο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός».

Δημοσίευση σχολίου

 
Top