GuidePedia

0
Τάραξε τα λιμνάζοντα ύδατα της κυβέρνησης η ανακοίνωση από το Μαξίμου ότι σήμερα Τρίτη, συγκαλείται το Υπουργικό Συμβούλιο σε πλήρη σύνθεση, δηλαδή παρουσία και των υφυπουργών, διότι πολλοί είναι αυτοί που ανησύχησαν ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να ζητήσει την παραίτηση ορισμένων υπουργών.
Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ, ο Κώστας Καραμανλής δεν προτίθεται να ζητήσει κάτι τέτοιο και θα περιοριστεί στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και στο αίτημα για σοβαρότερη και περισσότερη εργασία από τους υπουργούς και υφυπουργούς.
Κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι αυτή η επιλογή δεν είναι αρκετή και μάλιστα την επαύριον της εκλογικής ήττας, ενώ τουλάχιστον δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ζήτησαν την προσφυγή στις κάλπες εντός του Ιουλίου, προκειμένου να εκκαθαριστούν τα ψηφοδέλτια της παράταξης από όλους αυτούς που με τη συμπεριφορά τους συνέβαλαν στην απαξίωσή της......
Ενώ συζητείται έντονα η πρόθεση να γίνουν και σημαντικές αλλαγές στο κόμμα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το ενδεχόμενο άμεσης απομάκρυνσης του Λ. Ζαγορίτη έχει παγώσει. Ωστόσο, οι πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξει «πολιτικός επίτροπος» σε ρόλο συνδέσμου μεταξύ κυβέρνησης και κόμματος.
Αυτό πάντως που συζητείται επίσης εντόνως στα πολιτικά γραφεία είναι η διαπίστωση εκ μέρους του πρωθυπουργού, πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης και πιθανολογείται η εφαρμογή ενός παλαιού αιτήματος του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη για συγκρότηση συλλογικού επικοινωνιακού επιτελείου στο Μαξίμου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top