GuidePedia

0
Το εκλογικό αποτέλεσμα ασφαλώς και δεν μας ικανοποιεί, δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής που χαρακτήρισε πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα το ποσοστό της αποχής, το οποίο εκφράζει, όπως είπε, τη δυσαρέσκεια των πολιτών από το χώρο της πολιτικής.
Οι πολίτες εναποθέτουν την ελπίδα τους στο ΠΑΣΟΚ για να συγκρουστεί με τα χρόνια προβλήματα, όπως η αδιαφάνεια, η διαφθορά, η κοινωνική ανισότητα και η κοινωνική αναλγησία, που θέριεψαν με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου . Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα ως «πρώτο βήμα για να αλλάξει σελίδα ο τόπος». Επιπλέον, επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για διεξαγωγή εθνικών εκλογών, το οποίο, όπως ανέφερε, είναι πλέον λαϊκή απαίτηση.
«Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς, μπορούμε, όμως, να το αναστρέψουμε, αν σκεφτούμε πολύ σοβαρά τι έφταιξε», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας. «Χρειάζεται, είπε, να συνεκτιμήσουμε το τεράστιο ποσοστό της αποχής, όπως και τη διαρροή προς μικρά κόμματα και κυρίως το ΛΑΟΣ». Όπως υπογράμμισε, «είναι πολύπλοκο το αποτέλεσμα», ενώ εκτίμησε πως δεν ήταν αιτίες η οικονομική πολιτική ούτε η υπόθεση Καραβέλα.......
«Στον εαυτό μας και τις κακές συμπεριφορές πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες για το αποτέλεσμα», τόνισε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. «Κάποιοι κοιτάνε, είπε, τη θέση τους και ξέχασαν το λαό, ξέχασαν ότι ένας είναι ο επικεφαλής». Όπως υπογράμμισε ο κ. Ψωμιάδης, «κανείς δεν πρέπει να θεωρείται ʽβαρώνος'Α, αρσενικός ή θηλυκός», ενώ ανέφερε πως «σήμερα κιόλας πρέπει να παραιτηθούν βολεμένοι υπουργοί και να διευκολύνουν τον κ. Καραμανλή».
«Κυρίαρχη την Κυριακή ήταν η λαϊκή ετυμηγορία», δήλωσε στον ΑΝΤ1 η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που πρόσθεσε πως «η αποχή πρέπει να μας προβληματίζει, είναι ένα σύνθετο φαινόμενο».
«Με τη διαφορά των 4,4 μονάδων το ΠΑΣΟΚ πέτυχε τους στόχους του. Είναι ένα βήμα προς την αυτοδυναμία, αλλά χρειάζεται δουλειά», είπε στον ΑΝΤ1 η Βάσω Παπανδρέου. Για την αποχή η κα. Παπανδρέου δήλωσε προβληματισμένη, τόνισε δε πως αφορά όλο το πολιτικό σύστημα και πρέπει να αναλυθεί.
Το ΚΚΕ με τη στήριξη των εργαζομένων, των φίλων και των οπαδών του αντιμετώπισε παλικαρίσια τις προβοκάτσιες και αποδείχθηκε ότι έχει αντοχή, δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα .
Μεγάλα ποσοστά στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό σημαίνουν και μεγαλύτερη ευθύνη, επεσήμανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης .
Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος δήλωσε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μας και τους στόχους μας». «Είναι η στιγμή, προσέθεσε, να υπερβούμε τις αδυναμίες μας».
«Έχουμε πετύχει όλους τους στόχους μας που θέταμε και στο συνέδριο πέρυσι το Δεκέμβριο, όπου επικυρώθηκε μετά από δημοκρατική συμμετοχή όλων των μελών η λίστα του ευροψηδελτίου», σχολίασε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος .


Δημοσίευση σχολίου

 
Top