GuidePedia

0

Με την ομιλία του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέξη Τσίπρα ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και θα υπάρχει γιατί έχει μέλλον τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στον Λ. Κύρκο, που σε δημόσια τοποθέτηση του ζήτησε τη διάλυση του, δημιουργώντας προβληματισμό στους κόλπους της Αριστεράς για την επόμενη ημέρα. Ο κ. Κύρκος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «ένα λάθος, που πληρώθηκε με ήττα».
Πάντως, στελέχη όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης άσκησαν κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝ, κράτησαν όμως κι αποστάσεις από τη δήλωση του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς. Ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου Νίκος Χουντής δήλωσε ότι αυτό που κρατά είναι το θερμό συγχαρητήριο τηλεφώνημα του κ. Κύρκου για την εκλογή του στην ευρωβουλή.
Το Σάββατο, ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει από όποιον αμφισβητεί την ηγεσία να το πράξει ευθέως και τόνισε ότι ήταν κατώτερο των προσδοκιών και των στόχων το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.....
Η ΚΠΕ ενέκρινε με μεγάλη πλειοψηφία την εισήγηση και το κλείσιμο του προέδρου του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα, που θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης, η οποία θα διεξαχθεί στις οργανώσεις και τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων, η ΚΠΕ θα συνέλθει εκ νέου.
Στη συνεδρίαση ετέθη αντιπαραθετικά σε ψηφοφορία κείμενο εκτιμήσεων εκ μέρους της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Η Ανανεωτική Πτέρυγα πρότεινε η αναζήτηση των αιτίων της εκλογικής ήττας να στραφεί στην πολιτική γραμμή που ακολούθησε ο ΣΥΝ το προηγούμενο διάστημα. Πρότεινε επίσης αλλαγές στην πολιτική και τις συνεργασίες του κόμματος, «απολύτως εφικτές και πραγματοποιήσιμες στο πλαίσιο της γενικής μας κατεύθυνσης» όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.
«Δυστυχώς, ο πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΚΠΕ δεν αποδέχτηκαν τις προτάσεις αυτές. Φαίνεται ότι το μήνυμα της κάλπης δεν ελήφθη» αναφέρει επίσης στην ανακοίνωση της η Ανανεωτική Πτέρυγα

Δημοσίευση σχολίου

 
Top