GuidePedia

0
Η ασύστολη εκμετάλλευση της φυσικής αγωνίας των ανθρώπων για το περιβάλλον.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, παγκόσμια, έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει ποια από τον έλεγχο (τον δικό τους έλεγχο) και ότι πρέπει να είναι ποιο προσεκτικοί με αυτά που αγοράζουν και τις τροφές που καταναλώνουν. Πολλοί είναι επίσης αυτοί οι οποίοι έχουν αποκτήσει τελευταία, ευαίσθητη περιβαλλοντική συνείδηση, και αρχίζουν να κάνουν σοβαρές σκέψεις (προς το παρών μόνο …σκέψεις) για την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσο κι αν ακούγονται όμως όλα αυτά θετικά, θα πρέπει ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουμε, ότι αυτοί οι οποίοι έχουν προκαλέσει αυτή την τεραστίων διαστάσεων μόλυνση του περιβάλλοντος, δεν είναι οι απλοί άνθρωποι. Η μόλυνση έχει προέλθει από την απληστία των μεγαλοβιομηχάνων και των πολιτικών συνεταίρων τους, που τους επέτρεψαν αυτή τη γιγάντωση πίσω από τις πλάτες των πολιτών. Οι συνέπειες αυτής της διαπλοκής είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα.

Υπάρχουν ενδείξεις που να φανερώνουν πως οι πρωταίτιοι αυτής της εξαθλίωσης έχουν τώρα συμμορφωθεί και ότι είναι αποφασισμένοι να ενεργούν στο μέλλον με περισσότερη ευσυνειδησία και περίσκεψη; Ποιος υγιής νους μπορεί να το πιστέψει αυτό;......Αν είναι έτσι τα πράγματα (που είναι!), τότε πως μπορούμε να βασιστούμε σε οποιεσδήποτε εναλλακτικές μεθόδους μας σερβίρουν αυτοί οι ίδιοι για δήθεν λύση του περιβαλλοντικού προβλήματος; Γιατί να μην υποθέσουμε πως το μόνο τους κίνητρο είναι πάλι το...... ΚΕΡΔΟΣ και ΜΟΝΟ αυτό; Γιατί να εθελοτυφλούμε και να αγνοούμε τις όποιες προειδοποιήσεις και τον κώδωνα του κινδύνου που κτυπούν κάποιοι από ΕΜΑΣ (τους απλούς ανθρώπους), οι οποίοι έχουν εντοπίσει τις νέες …πεπονόφλουδες; Διότι περί αυτού πρόκειται. Πεπονόφλουδες!

Κάθε νέα «ευαισθησία», κάθε «ρεύμα», μελετάται με μεγάλη προσοχή από αυτούς που κάνουν τη λεγόμενη «έρευνα αγοράς», και έτσι σχηματίζεται το νέο business plan.

Η a priori αποδοχή όποιων «καινοτομιών» μας σερβίρουν οι άπληστοι διαφθορείς του πλανήτη, είναι απαράδεκτη, διότι δείχνει να έχουμε πάθει μάλλον αμνησία και να βλέπουμε τώρα τους χθεσινούς καιροσκόπους ως «σωτήρες». Είναι ποτέ αυτό δυνατόν;

Μετά από το τελευταίο «μάθημα» που πήρα προσωπικά, δεν θα κάνω το λάθος να προχωρήσω σε αναλύσεις και δημοσίευση καταγγελιών, θα δώσω μόνο το στίγμα:

Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ευαισθησία για το περιβάλλον πίσω από οποιεσδήποτε «περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες» των γνωστών κύκλων του οικονομικοπολιτικού κατεστημένου. Ένας είναι ο στόχος: Ο ΕΛΕΓΧΟΣ!!!

Δεν αφήνουν τίποτα να τους ξεφύγει από τον έλεγχο.

Αντίδοτο: Έλεγχο αυτοί, έλεγχο και εμείς! Η καχυποψία απέναντι στους μέχρι εχθές διαφθορείς του περιβάλλοντος, είναι η μόνη φυσιολογική αντίδραση.

Προτιμότερο είναι να μελετούμε τα αρνητικά στοιχεία που παρουσιάζονται, παρά τα θετικά, διότι εύλογο είναι, τα θετικά να είναι μέρος του «προγράμματος προώθησης του προϊόντος», ενώ τα αρνητικά (αν δεν προέρχονται από ανταγωνιστές που έχουν στόχο να λανσάρουν κάποιο παρεμφερές είδος) θα μας κρατούν τουλάχιστον άγρυπνους.

Παραθέτω κάποιους συνδέσμους, στους οποίους θα βρείτε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, οι οποίες πιστεύω ότι θα σα βοηθήσουν να σχηματίσετε τη δική σας προσωπική γνώμη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top