GuidePedia

0
Τελικά, μόνον ένας στους πέντε μειονοτικούς ψηφοφόρους, στην περιφέρεια της Ροδόπης και σε ακόμα μικρότερο ποσοστό, στην περιφέρεια της Ξάνθης, ακολούθησαν τη «γραμμή» της λεγόμενης «Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και ψήφισαν λευκό.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε διάσταση απόψεων, μεταξύ του μειονοτικού βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ροδόπης και του μειονοτικού βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ξάνθη. Ο πρώτος φέρεται να υποστήριξε το «λευκό», ενώ αυτός της Ξάνθης διαφώνησε. Και στις δύο περιπτώσεις οι μειονοτικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σ΄ αυτούς νομούς, επέλεξαν την τακτική των «διαπροσωπικών επαφών» και όχι τις δηλώσεις στον τοπικό τύπο, κρατώντας το θέμα σε χαμηλά ντεσιμπέλ.

Στο νομό Ροδόπης ψήφισαν 60.198 και τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρήθηκαν σε 5.406 (8.98 %). Επίσης, το κόμμα «Λ.Ε.Υ.Κ.Ο.», που κατέβηκε σε πανελλήνια κλίμακα, πήρε άλλους 2.591 ψήφους, ποσοστό 4,84%. Το 11-12% είναι ψηφοφόροι της μειονότητας και υπολογίζεται ότι αυτοί που ψήφισαν λευκό είναι της τάξης του 20%. Τα ποσοστά του «Λευκού» στην Ξάνθη και παρά την παρουσία του «ψευτομουφτή» και προέδρου της «Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», Αχμέτ Μετέ, ήταν 3,949 (6.68%).
Επίσης, στο νομό Δράμας τα λευκά ήταν 688 (1.13 %) και στο νομό Έβρου 1,469 (1.60%).

Δημοσίευση σχολίου

 
Top