GuidePedia

0
Γράφει ο Χανιώτης .
Ελέγχους στις παραλίες του βόρειου άξονα των Χανίων, από την Αγία Μαρίνα μέχρι και τον Πλατανιά, πραγματοποίησαν μικτά συνεργεία ελέγχου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για πάταξη του φαινόμενου των παράνομων πλανοδίων μικροπωλητών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερα συνεργεία, που σάρωσαν την περιοχή, προχωρώντας μάλιστα σε συλλήψεις.
Η δράση των πλανόδιων καταγγέλθηκε από επιχειρηματίες, οι οποίοι διαπίστωσαν σοβαρές οικονομικές απώλειες στις επιχειρήσεις τους, εκτιμώντας τις σε 30.000 ευρώ την ημέρα, μόνο στην περιοχή του Πλατανιά.
«Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν σε καθημερινή βάση, που σημαίνει, ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε αυτό το φαινόμενο να πάρει διαστάσεις», τόνισε ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιώργος Τζαγκαράκης, και πρόσθεσε πως ο νομός θα εφαρμοσθεί και θα προστατευθούν το υγιές εμπόριο και η ποιότητα του τουριστικού προϊόντος.
Μασέρ, πωλητές φρούτων και γλυκών, αλλά και γυναίκες που πουλούν τραπεζομάνδηλα δραστηριοποιούνται οργανωμένα σε έναν πολύ μεγάλο άξονα από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ.
«Είναι μια κατάσταση, η οποία προσβάλλει τον τόπο μας και μας θυμίζει τριτοκοσμικές εικόνες. Άνθρωποι ανάμεσα σε λουόμενους να εμπορεύονται και να διαθέτουν προϊόντα κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής», δήλωσε ο αντινομάρχης Χανίων, Χαράλαμπος Κουκιανάκης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top