GuidePedia

0
Τον τελευταίο καιρό μπερδεύτηκα πολύ . Έβγαινε ό ένας μας έλεγε να μην πάμε να ψηφίσουμε την Ευρώπη των 68 ωρών εργασίας και την κατάργηση κάθε κοινωνικών παροχών . Έβγαινε ο άλλος και μας έλεγε ότι πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε γιατί θα βγούν πάλι οι ίδιοι που είναι τώρα , και οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το 68 αωρο και την κατάργηση κάθε κοινωνικής παροχής . Βγαίνει ο ένας και μας λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και ότι βοηθάνε οικονομικά τον τόπο . Βγαίνει ο άλλος και μας λέει ότι εξ αιτίας των λαθρομεταναστών έχουμε ανεργία και χαμηλούς μισθούς λόγω πληθώρας εργατικών χεριών και οι μόνοι που τα κονομάνε είναι οι βιομήχανοι .Βγαίνει η ΝΔ και ζητάει τον ψήφο μας , δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να τους ψηφίσω . Στις βουλευτικές εκλογές το 2004 μας έταζε λαγούς με πετραχήλια . Θα έφτιαχνε πρώτα την οικονομία , είδατε τίποτα ; εγώ δεν είδα . Θα έφτιαχνε την παιδεία . Κλείσανε τα φροντιστήρια ; Εγώ δεν το είδα . Μας είχε μιλήσει για νταβατζήδες . Για ποιους εννοούσε........ Τις πολυεθνικές ή καρτέλ που κανονίζουν τις τιμές μεταξύ τους και μάλιστα τις ντομάτες στην Αθήνα τις πληρώνουν τρία ευρώ το κιλό ενώ στην Γερμανία τις ελληνικές ντομάτες τις χρεώνουν 1 ευρώ . Το αέριο εγώ το πληρώνω 40% ακριβότερα από τους αθηναίους , γιατί ; Διαλαλούσαν ότι είναι πιο φτηνό από το πετρέλαιο και όταν η τιμή του πετρελαίου έπεσε στα 0,37 ευρώ το αέριο το πλήρωσα 1,47 . Βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και μας λέει και αυτό τα ίδια . Μας τα έλεγε και πριν 28 χρόνια . Είκοσι χρόνια στην εξουσία δεν έκανε τίποτα για όλα αυτά , είχε τις ίδιες προτεραιότητες .Παιδεία ,Υγεία ,Εργασία . Με το ΠΑΣΟΚ του Αντρίκου άρχισαν να κόβονται σιγά - σιγά τα δικαιώματα των εργαζομένων . Τότε πρωτοεμφανίστηκαν τα φακελάκια στα νοσοκομεία . Τότε άρχισαν τα δάνεια για να καλύψουν τις τρύπες που έκαναν με την ρεμούλα τους και τις αγορές του αιώνα (F 16) και ασφάλεια δεν έχουμε, οι Τούρκοι πήραν το μισό Αιγαίο . Εγώ πάντως στην τσέπη μου δεν βλέπω να περισσεύει δεκάρα .Είτε ψήφισω είτε όχι δεν νομίζω να αλλάξει κάτι . Το δημόσιο χρέος είναι τόσο μεγάλο που δεν ξέρω αν αύριο θα πάρω την σύνταξη μου . Οι ΔΕΗ πέρυσι αύξησε το τιμολόγιο της τρείς φορές . Ο Δήμος (Βόλου) αύξησε την τιμή του νερού και έβαλε και ένα πρόσθετο ποσό και μάλιστα επί τοις εκατό για έργα που πρόκειται να κάνει ή που κάνει και μου έρχεται ο λογαριασμός αυξημένος κατά το ένα τρίτο . Η αύξηση που πήρα πέρυσι ήταν 3 ευρώ τον μήνα , φέτος δεν πήρα δεκάρα .


Διαβάζω το άρθρο του ανώνυμου θαμώνα του καφενείου και λέει ότι πεθαίνει κάθε μέρα γιατί πρέπει να πληρώνει ΤΕΒΕ ,γιατί πρέπει να πληρώνει την δόση του δανείου ,γιατί πρέπει να καταβάλει τον ΦΠΑ στην εφορία και μπερδεύομαι ακόμη περισσότερο . Δηλαδή δεν πρέπει να πληρώνει ΤΕΒΕ για να έχει την όποια ασφάλεια έχει , και μια σύνταξη αργότερα ; δεν πρέπει να δίνει τις δόσεις του δανείου στην τράπεζα , κάνουν οι τράπεζες δωρεές ; δεν πρέπει να καταβάλει στην εφορία τον ΦΠΑ που κράτησε από τους αγοραστές ; δεν είναι δικά του λεφτά , έτσι δεν είναι ή κάνω λάθος ;


Σ’ αυτήν την χώρα όλοι δίνουν συμβουλές και έχουν μόνον αυτοί δίκιο πχ ο κ Πιστοφίδης τον οποίο εκτιμώ για τα άρθρα του , το τελευταίο είναι θαυμάσιο , σε ένα παλαιότερο πριν τις εκλογές , μας έλεγε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τους ξένους και στην αρχαία Αθήνα υπήρχαν ξένοι και μάλιστα ήταν περισσότεροι από τους αθηναίους . Δεν μας είπε όμως ότι οι νόμοι ψηφίζονταν μόνον από τους Αθηναίους , οι ξένοι δεν είχαν δικαίωμα ψήφου . Εδώ ο Γιωργάκης θα δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε ένα εκατομμύριο ξένους για να έχει ένα εκατομμύριο ψήφους . Δεν τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και οι έλληνες , τον ενδιαφέρει η καρέκλα , τίποτε άλλο . Τα ίδια και ο Κωστάκης . Τα ίδια και ο Αλαβάνος το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνουν τα αδέλφια μας οι ξένοι , Έλληνες . Με τους ξένους δεν έχω τίποτα , τους εξαναγκάζουν να φύγουν από την πατρίδα τους για να ζήσουν . Η Ελλάδα όμως δεν χωράει τόσους , και οι ιστορίες αρχίσανε με κάτι κουρελόχαρτα που είχε κάποιος και είπε ότι ήταν από το κοράνι , και τα σπάσανε στην καρδιά της Αθήνας . Βλέπετε οι Έλληνες εκτός από το ότι πρέπει να κάνουμε την αγγλική κύρια γλώσσα μας πρέπει να ξέρουμε και αραβικά για να μην θίγουμε τα πιστεύω των ισλαμιστών . Εδώ οι χριστοπαναγίες πάνε σύννεφο και δεν μπορεί ένας αστυνομικός να κάνει έρευνα και να σκίσει ένα χαρτί με αραβικά γράμματα που κάτι τύλιγε , γιατί είναι λέει αντίγραφα του κορανίου , που το ήξερε ; Που να ξέρει ότι το περιτύλιγμα ενός αντικειμένου ήταν αποσπάσμα από το κοράνι . Το ΚΚΕ πάλι να το ψηφίσω , γιατί ; Αυτό λεει ότι πρέπει να φύγουμε από την ευρωπαϊκή ένωση . Ας γίνει κυβέρνηση να βγούμε . Να κάνει δημοψήφισμα και αν ο λαός πει ναι ,ας βγούμε , καμιά αντίρρηση . Το ΛΑΟΣ είναι η δεξιά της ΝΔ , με τα συνθήματα του . Κάποτε διάβασα ,ότι : Ὁ ναζισμὸς δὲν χρησιμοποιεῖ διανοήματα – χρησιμοποιεῖ συνθήματα . Συνθήματα έλεγε ο Αντρέας και συνθήματα έλεγαν όλοι οι μετά αυτόν . Και διάβασα και το παρακάτω :

Ὅταν ἡ πολιτικὴ μίας χώρας εἶναι γιὰ γέλια , τότε τὸ μέλλον τῆς χώρας εἶναι γιὰ κλάματα .

Με τις υγείες μας

Ιάσων Α

Δημοσίευση σχολίου

 
Top