GuidePedia

0
A! μπε μπα Blog!
http://nikos63.blogspot.com/


Βάλαμε υπηρέτες στο σπίτι μας.
Κάποιοι είναι καλοί και ικανοί, κάποιοι ανίκανοι μα άκακοι, και κάποιοι, ανίκανοι μα ταυτόχρονα κακοί υπηρέτες, επιζήμιοι.
Ποιός φταίει όμως;
Εμείς, που όταν κάναμε την επιλογή μας, επιλέξαμε λάθος ανθρώπους. Και το χειρότερο όλων, είναι ότι, ενώ τους απολύσαμε πολλές φορές, άλλες τόσες τους ξαναπροσλάβαμε, πιστεύοντας κάθε φορά τις ψεύτικες υποσχέσεις τους, και τους ψεύτικους όρκους τους πως αυτή τηφορά θα είναι καλύτεροι.
Αγαπητοί μου φίλοι, φίλες και συμπατριώτες, ακριβώς αυτό κάνουμε με τους πολιτικούς ηγέτες, και στην ουσία "υπηρέτες" μας.

Θα σας πώ λοιπόν κατά την γνώμη μου τι πραγματικά θέλουμε στην Ελλάδα σαν ηγέτη, και θα σας παρακαλέσω να μου πείτε την δική σας, χωρίς κομματικές εμπάθειες ή συμπάθειες.
• Θέλουμε έναν ηγέτη, ο οποίος να ξέρει να επιλέγει σωστά τους συνεργάτες του.
• Θέλουμε πολιτικούς, οι οποίοι να θυμούνται κάθε στιγμή, για όσο θα κυβερνάνε αυτό το λαό, πως εκλέχθηκαν για να 'υπηρετούν' το λαό, και όχι να τον δυναστεύουν.
• Να θυμούνται πως ο λαός κυβερνάει, και πως αυτοί είναι απλά οι υπηρέτες του. Αν δεν τους αρέσει ο ρόλος του 'υπηρέτη του λαού', δεν είναι άξιοι να είναι πολιτικοί.....
• Θέλουμε έναν ηγέτη, που να ενδιαφέρεται για την ευημερία του λαού του, πάση θυσία και κάθε πολιτικό κόστος.
• Θέλουμε έναν ηγέτη, που να επισκέπτεται "κατά την διάρκεια της θητείας του" τον λαό, κάθε δήμο, και να ακούει τα προβλήμματά τους, παίρνοντας αμέσως μετά αποφάσεις για την άμεση επίλυσή τους. Περιοδείες και επισκέψεις κατά την περίοδο των εκλογών, να πάει να κάνει σε συγγενείς του. Ο λαός τον χρειάζεται πρίν, όχι για ψηφοθηρίες.
• Θέλουμε έναν ηγέτη, που να μην είναι επιτέλους έρμαιο των τραπεζιτών και λοιπών αρπακτικών της χώρας. Να έχει την πυγμή να θεσπίσει νόμους που να προστατεύουν τον λαό του απο πτώχευση, χρέη, τόκους και επιτόκια σε βαθμό νόμιμης κλεπταποδοχής, και απο αρπαγές της περιουσίας του για χρέη εξευτελιστικά.
• Θέλουμε έναν ηγέτη, που να επιτρέπει νόμους για το καλό του λαού, και όχι για το συμφέρον κάποιων λίγων.
• Έναν ηγέτη, που να συμπάσχει με τον λαό σε καιρούς λιτότητας, και να απαγορεύει αυξήσεις μισθών στα στελέχη του, ή το να ζούν στην χλιδή προκαλώντας το γενικό αίσθημα του λαού και προκαλώντας την αγανάκτισή του. Να απαγορεύει λιμουζίνες, σπάταλα γλέντια και άσκοπα ταξίδια στα στελέχη και στον ίδιο, καθώς και τους παρατρεχάμενους κάθε πολιτικού που ταξιδεύουν δωρεάν, τρών και πίνουν εις βάρος του λαού, σαν δήθεν ακόλουθοι του κάθε υπουργού. Η λιτότητα να ξεκινάει παραδειγματικά απο τους επάνω, για να την πιστέψει και ο λαός.
• Έναν ηγέτη που να ενδιαφέρεται προσωπικά για την ποιότητα ζωής και ψυχαγωγίας του λαού, μην επιτρέποντας την κατάντια που βλέπουμε σήμερα στα ΜΜΕ.
• Θέλουμε τον ηγέτη να παίρνει το λόγο ο ίδιος προσωπικά, και να παίρνει μέρος σε οτιδήποτε θεωρεί ο λαός σοβαρό, κι όχι να κωφεύει η να παριστάνει τον ανύπαρκτο.
• Θέλουμε τον ηγέτη και τα στελέχη του, να σέβονται την ιστορία και τους αγώνες του λαού αυτού, και να μην παριστάνουν τους παθητικούς των Βαλκανίων. Να έχουν πυγμή και γλώσσα που σπάζει κόκαλα όταν πρόκειται για εθνικά θέματα.
• Θέλουμε έναν πολιτικό, σ' αυτόν τον πολύπαθο και φλομωμένο στο ψέμμα λαό, να μπορεί να του λέει την αλήθεια όσο κι αν πονάει, αντί να του χρυσώνει το χάπι.
• Θέλουμε τέλος έναν ηγέτη, που να καταφέρει επι τέλους να ενώσει αυτόν τον λαό, και να τον κάνει να καταλάβει την αξία και την δύναμη της ενότητας, αντί να τον φανατίζει και να τον διχάζει.
Συμφωνείτε η διαφωνείτε; Και αν διαφωνείτε, σε ποιό απ' όλα διαφωνείτε;
Θα μου πεί κάποιος, μήπως ζητάμε πολλά σαν λαός;
Και θα του απαντήσω.. ΟΧΙ! Το αντίθετο μάλιστα.
Δεν μπορείς να λέγεσαι ηγέτης του ΛΑΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να αρκείσαι στα λίγα και τα εύκολα. Ο λαός αυτός είναι ο δυσκολώτερος λαός στη γη, μα και ο ικανότερος, σε πάρα πολλούς τομείς, για να μπορεί να τον κυβερνήσει ένας οποιοσδήποτε ανίκανος λελές.

Ο λαός αυτός, έχει στις πλάτες του μια πολύ μεγάλη και βαριά ιστορία, μια τεράστια κληρονομιά, που πρέπει κάθε ηγέτης του να επωμισθεί πρώτος και να φανεί αντάξιος.
Ανίκανοι και καιροσκόποι δεν αντέχουν αυτό το βάρος και αυτήν την πίεση.
Ας μάθει λοιπόν ΚΑΙ ο λαός, να επιλέγει στο μέλλον ΣΩΣΤΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top