GuidePedia

0
Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) θα καταθέσει μήνυση σχετικά με ένα σχέδιο που αποδίδεται σε έναν ανώτερο αξιωματικό των ενόπλων δυνάμεων και αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Πρόκειται να υποβάλλουμε μήνυση», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με βουλευτές του κόμματός του.
Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνάντηση που είχαν κεκλεισμένων των θυρών ο αρχηγός του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο που προκάλεσε νέες εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του στρατεύματος.
«Εάν όσα υποστηρίζονται είναι ψευδή και στοχεύουν στην δημιουργία αντιπαράθεσης μεταξύ των θεσμών, θα είναι σοβαρό. Αλλά εάν επαληθευθούν αυτό θα είναι ακόμη σοβαρότερο», τόνισε ο Ερτογάν.
Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Taraf ότι ο στρατός είχε εκπονήσει ένα μυστικό σχέδιο για να σταματήσει το ΑΚ και ένα ισχυρό θρησκευτικό κίνημα, την αδελφότητα του θρησκευτικού ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν, από το να καταστρέψουν το κοσμικό καθεστώς της Τουρκίας και να το αντικαταστήσουν με ένα ισλαμικό κράτος.......
Ένας ανώτερος αξιωματικός του ναυτικού κατηγορείται ότι εκπόνησε το σχέδιο τον Απρίλιο και ζητήθηκε από στρατιωτικούς εισαγγελείς να κάνουν έρευνα. Οι χρηματαγορές της Τουρκίας δεν αντέδρασαν στην εξέλιξη αυτή.
Κυβερνητική πηγή, που δεν θέλησε να αναφερθεί το όνομά της, αρνήθηκε να αναφέρει τι συζητήθηκε στην σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον στρατηγό Μπασμπούγ, που κανονικά επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη. Αρνήθηκε επίσης να κάνει κάποιο σχόλιο και το γραφείο Τύπου του επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top