GuidePedia

0


To σχέδιο νίκης του Zelensky είναι άθροισμα παρανοϊκών μέτρων που έχουν στόχο να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία - Daily Express: Το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας έκρινε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα ήττας

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία… ότι καταγράφονται οι τελευταίες στιγμές της Ουκρανίας
Ο στρατός της Ουκρανίας καταρρέει, το σχέδιο νίκης του Zelensky είναι απλά προπομπός της ήττας… θα πει η Ουκρανική ηγεσία στον λαό ότι… η Δύση δεν μας στήριξε οπότε… δεν υπάρχει εναλλακτική αλλά την συνθηκολόγηση με την Ρωσία…
Ο Zelensky γνωρίζει ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ζήτησε ως εναλλακτική λύση την κατοχή πυρηνικών όπλων.
Αλλά ας δούμε τι πιστεύει για την Ουκρανία – πραγματικά – το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Βρετανίας;
Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, δέχονται τεράστια πίεσε στο μέτωπο…βρίσκονται μπροστά σε ήττα…
Την ίδια στιγμή Τούρκοι πολιτικοί αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ έχουν έτοιμη την προδοσία για την Ουκρανία… θα την αδειάσουν και εγκαταλείψουν…
Τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις απώλειες των Γερμανικών Leopards σοκάρουν, οι Ουκρανοί έχασαν 40 Γερμανικά τανκς Leopards πραγματική καταστροφή για τον Ουκρανικό στρατό και το Γερμανικό γόητρο…
Στα του μετώπου, στο Kursk οι Ουκρανοί καταρρέουν, στο Kupyansk υποχωρούν, στο Pokrovsk και Kurakhove ηττώνται ενώ υποχωρούν και στην κατεύθυνση της Zaporizhia...

Το σχέδιο νίκης του Zelensky θέλει άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία – Είναι ανεφάρμοστο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky παρουσίασε το Σχέδιο Νίκης της Ουκρανίας που αποτελείται από πέντε μέρη με στόχο τη νίκη στον πόλεμο μέχρι το τέλος του 2025 το οποίο περιλαμβάνει μια υπόσχεση να συνεισφέρει έμπειρα ουκρανικά στρατεύματα στην υπεράσπιση της ανατολικής πλευράς του ΝΑΤΟ μετά την επίλυση του πολέμου στο Ουκρανία.
Ο Zelensky δήλωσε ότι το Σχέδιο Νίκης της Ουκρανίας αποσκοπεί στον τερματισμό του πολέμου «το αργότερο» το 2025 και αποτελείται από πέντε σημεία, μεταξύ των οποίων:

1)Άμεση πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ
2)Συνέχιση της δυτικής υποστήριξης και βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού των ουκρανικών ταξιαρχιών,
3)Υποστήριξη της ικανότητας της Ουκρανίας να χρησιμοποιεί όπλα που παρέχονται από τη Δύση για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία και την αύξηση της ανταλλαγής πληροφοριών με την Ουκρανία.
4)Δυτική και ουκρανική στρατηγική αποτροπή κατά της Ρωσίας χωρίς να αποκλείονται και τα πυρηνικά.
5)Δυτικές επενδύσεις στη στρατηγική οικονομική ανάπτυξη της Ουκρανίας και μια υπόσχεση ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα «αντικαταστήσουν» ορισμένα δυτικά στρατιωτικά τμήματα που βρίσκονται επί του παρόντος στην Ευρώπη μετά το τέλος του πολέμου.

O Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους στον πόλεμο για να ενισχύσουν την άμυνα του ΝΑΤΟ και να διασφαλίσουν την ασφάλεια στην Ευρώπη και σημείωσε ότι οι ουκρανικές μονάδες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν απροσδιόριστα τμήματα αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη στο μέλλον.
Ο Zelensky σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετές μυστικές πτυχές του σχεδίου που έχει μοιραστεί με τους δυτικούς συμμάχους της Ουκρανίας.
Ο Zelensky δήλωσε ότι η μοίρα της Ουκρανίας συνδέεται με τη μοίρα των γειτόνων της στη Βαλτική, τα Βαλκάνια, τον Καύκασο και την Κεντρική Ασία και προειδοποίησε ότι η Ουκρανία και η Δύση πρέπει να υποστηρίξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ή να διακινδυνεύσουν μελλοντική ρωσική επίθεση.

Μεταφράζοντας το παρανοϊκό σχέδιο νίκης του Zelensky για την Ουκρανία

To σχέδιο νίκης του Zelensky είναι άθροισμα παρανοϊκών μέτρων που έχουν στόχο να εμπλέξουν το ΝΑΤΟ σε πόλεμο με την Ρωσία
Μεταξύ άλλων η ουκρανική ηγεσία απαιτεί:

1. Μεταφορά στην Ουκρανία όλων των συστημάτων αεράμυνας Patriot και NASAMS που δεν χρησιμοποιούνται σε συγκρούσεις ανά τον κόσμo.
2. Πράσινο φως για χτυπήματα με πυραύλους Taurus και Tomahawk σε ολόκληρη τη Ρωσική Ομοσπονδία.
3. Άδεια για τρομοκρατικές επιθέσεις και δολιοφθορές σε ολόκληρη τη Ρωσία.
4. Άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με εγγυήσεις μάλιστα στρατιωτικής υποστήριξης.
5. Δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία από τις δυνάμεις αεράμυνας και αεροπορίας του ΝΑΤΟ με την ταυτόχρονη καταστροφή ρωσικών αεροσκαφών και πυραύλων.
6. Ανάπτυξη στρατιωτικής δύναμης του ΝΑΤΟ και πυραύλων μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς στο έδαφος της Ουκρανίας.

Biden και Zelensky μίλησαν για το σχέδιο νίκης

Συνομιλία για το «σχέδιο νίκης» είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden και ο Ουκρανός ομόλογός του, Volodymyr Zelensky.
Όπως είπε ο Zelensky κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, συζητήθηκε το ζήτημα της άδειας για την χρήση των δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για επιθέσεις στη Ρωσία, τα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας καθώς και η εφαρμογή του «σχεδίου νίκης».
«Μιλήσαμε για τα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.
Μιλήσαμε για τη συνάντηση στο Ramstein τις επόμενες εβδομάδες.
Μιλήσαμε επίσης για το πώς οι ομάδες μας θα δουλέψουν πάνω σε σημεία του σχεδίου νίκης» ανέφερε ο Zelensky.

Zaluzhny (Πρώην αρχιστράτηγος Ουκρανίας): Η ζυγαριά του πολέμου γέρνει προς τη Ρωσία, η Δύση δεν μας έδωσε επαρκή όπλα το 2023

Σχεδόν αδύνατη η έξοδος από την κατάσταση ενός παρατεταμένου πολέμου με τη Ρωσία, τόνισε ο πρώην γενικός διοικητής της Ουκρανίας και νυν πρεσβευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο Valery Zaluzhny σε ομιλία του στο Chatham House.
Ο Zaluzhny επανέλαβε ότι το 2023, η Δύση δεν παρείχε στο Κίεβο επαρκή αριθμό όπλων, γι' αυτό η Ουκρανία δεν κατάφερε να καταγράψει «σημαντικές επιτυχίες και να νικήσει τη Ρωσία» κατά την αντεπίθεσή της.
«Συνεπώς, καταλήξαμε σε μια κατάσταση παρατεταμένου πολέμου.
Κατά την προσωπική μου άποψη, μια έξοδος από αυτόν τον παρατεταμένο πόλεμο φαίνεται... σχεδόν αδύνατη», σημείωσε.
Τον Νοέμβριο του 2023, το περιοδικό The Economist δημοσίευσε μια συνέντευξη με τον Zaluzhny και ένα άρθρο του στρατηγού, στο οποίο χαρακτήρισε την κατάσταση του πολέμου ως «αδιέξοδη».
Το σχόλιο έρχεται σε αντίθεση με τις προοπτικές του Volodymyr Zelensky ο οποίος διατείνεται ότι η νίκη είναι εφικτή.
Ο Zaluzhny προειδοποίησε ότι η ζυγαριά του πολέμου γέρνει προς τη Ρωσία.
Αυτό το νέο στάδιο χαρακτηρίζεται από «στατικές μάχες φθοράς» που θα επιτρέψουν στη Ρωσία να αποκαταστήσει τη στρατιωτική της ισχύ, είπε χαρακτηριστικά.
Καθ' όλη τη διάρκεια του 2024, η Ουκρανία αντιμετώπισε μια δύσκολη κατάσταση στην άμυνα της πρώτης γραμμής, ιδιαίτερα στην περιφέρεια του Donetsk όπου η Ρωσία έχει επικεντρώσει με συνέπεια το επιθετικό της δυναμικό.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top