GuidePedia

0


Γράφει η ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Πάγια πολιτική του σουλτάνου είναι η αξιοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση. Όταν η οικονομία της χώρας είναι καλή εξαπολύει λεκτικές επιθέσεις εναντίον όλων. Όταν πάλι η οικονομία πάσχει απλώνει χέρι φιλίας σε φίλους και εχθρούς που λίγο καιρό πριν εξύβριζε.

Τον τελευταίο καιρό εκφράζει φόβους για επικείμενη επίθεση του Ισραήλ εναντίον της χώρας του. Ο φόβος του είναι πρόφαση για κάτι άλλο. Γνωρίζει πολύ καλά ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ότι αν δεχθεί οποιαδήποτε επίθεση θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 5 της Συμμαχίας και θα σπεύσουν οι σύμμαχοι να τον βοηθήσουν. Είναι ποτέ δυνατόν οι ΗΠΑ να βοηθήσουν την Άγκυρα εναντίον του Τελ-Αβίβ;

Άσφαιρος και αδικαιολόγητος ο φόβος που επικαλείται. Το ερώτημα είναι γιατί το κάνει και τι αποσκοπεί. Σίγουρα να τρομοκρατήσει τους πολίτες για να επιβάλει νέους φόρους εν οψει του κινδύνου. Υπάρχει όμως και κάτι πιο σοβαρό. Ξαφνικά ο Πρόεδρος της Βουλής Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι πρέπει να γίνει αναθεώρηση του Συντάγματος και μάλιστα να αλλάξουν τα πρώτα 4 άρθρα που χαρακτηρίζονται αμετάκλητα από το ιδιο το κείμενο. Ισχυρίστηκε ότι με το άρθρο αυτό εξοστρακίζονται όλοι οι πολίτες που έχουν διαφορετική μητρική γλώσσα και χαρακτηρίζονται ¨άλλοι ¨και όχι ισότιμοι πολίτες της χώρας!!!Κανείς δεν τόλμησε μέχρι τώρα να ζητήσει την αλλαγή αυτών των άρθρων που θωρακίζουν το δόγμα «μια πατρίδα, ένα έθνος, μια γλώσσα¨.

Γιατί τώρα; Η απάντηση είναι απλή φοβάται ότι μετά τη λήξη του πολέμου στην Μέση Ανατολή θα ιδρυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος στη Γάζα κι ένα κουρδικό στους ήδη αυτόνομους θύλακες της περιοχής. Αυτό θα έχει αναμφισβήτητα επιπτώσεις ντόμινο και για την Τουρκία. Θέλει να αλλάξει το Συνταγμα για να αναγνωρίσει προφανώς την κουρδική οντότητα για να αποφύγει τα χειρότερα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε κυκλοφόρησαν και οι φήμες για την απελευθέρωση του Οτζαλάν, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια στη φυλακή θα λειτουργήσει ως ηγέτης της συμφιλίωσης….

Εξάλλου, η αλλαγή του άρθρου 3 ήταν από παλιά πάγιο αίτημα του Οτζαλάν, όπως πολλοί γνωρίζουν.

Ο σουλτάνος βιώνει την κατάρρευση του ονείρου του να γίνει ο Χαλίφης του Ισλάμ, το οποίο θέλησε να υλοποιήσει μέσω των Αδελφών Μουσουλμάνων , του ISIS και όλων των υπολοίπων φανατικών που έσπειραν επί χρόνια το θάνατο.

Η σιωπή του αραβικού κόσμου και η στάση του έναντι των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ δείχνει ότι συναινούν στο ξεκαθάρισμα και τον αφανισμό του ισλαμοφασισμού.

Επίσης, ένα τελευταίο χτύπημα δέχθηκε από τον φίλο του Εντι Ράμμα. Μετά την επίσκεψη του Ερντογάν στα Τίρανα, ο Αλβανός ηγέτης έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο του για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κρατιδίου, κάτι σαν Βατικανό για το Τάγμα των Μπεκτασήδων που ζουν στη χώρα τους. Η μουσουλμανική αδελφότητα των Μπεκτασήδων αποτελεί το 5%του συνολικού πληθυσμού της Αλβανίας. Πρόκειται για μια θρησκευτική κοινότητα Σιιτών που ιδρύθηκε από τον Χατζη Μπεκτάς Βελή (1209-1271) και γιγαντώθηκε στην Τουρκία. Όταν ο Κεμάλ έκλεισε όλα τα Τάγματα και τις Αδελφότητες οι Μπεκτασήδες εγκαταστάθηκαν στην Αλβανία. Αρκετοί βέβαια παρέμειναν και στην Τουρκία και εξέφρασαν ήδη τη δυσαρέσκεια τους για την πρωτοβουλία του Ράμμα.

Η αδελφότητα δεν επιβάλει τσαντόρ στις γυναίκες, επιτρέπει την κατανάλωση οινοπνεύματος, ακόμα και χοιρινού κρέατος. Ο σημερινός ηγέτης τους Baba Mondı (Edmond Brahımaj) που θα αναλάβει και την ηγεσία του κρατιδίου δηλώνει ότι ¨Ο Θεός δεν απαγορεύει τίποτα. Γι αυτό μας έδωσε το μυαλό¨. Το κρατίδιο δεν θα έχει στρατό,Φρουρά και τα διαβατήρια του θα είναι πράσινα στο χρώμα του Ισλάμ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Baba Mondı στην εφημερίδα The Jerusalem Post δήλωσε ότι ¨θεωρώ αδελφικό μου λαό τους Ισραηλίτες. Έχω επισκεφθεί και ξεναγηθεί σε όλο το Ισραήλ. Επηρεάστηκα από τη φιλοξενία τους. Με αγκάλιασαν σαν αδελφικό φίλο¨.

Άνοιξε μια νέα πληγή για τον ¨Χαλίφη¨ του Ισλάμ από την Αλβανία…

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top