GuidePedia

0


Μήνυμα είχαμε πριν λίγο στον Ερντογάν από τον αληθινό ηγέτη του ΡΚΚ Α.Οτσαλάν-Οι Τούρκοι τρέμουν στην ιδέα δημιουργίας κουρδικού κράτους και υλοποιούν γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού

Μήνυμα είχαμε πριν λίγο στον Ερντογάν από τον αληθινό ηγέτη του ΡΚΚ Α.Οτσαλάν, ο οποίος σχολίασε τις γενικές πολιτικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης και ζήτησε να μεταδοθεί το ακόλουθο μήνυμα σε Κούρδους και Τούρκους: "Η απομόνωση συνεχίζεται. Εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, εγώ έχουν τη θεωρητική και πρακτική δύναμη να μεταφέρουν αυτή τη διαδικασία από ένα έδαφος σύγκρουσης και βίας σε νομικό και πολιτικό έδαφος». Ήταν καλά στην υγεία του και έστειλε χαιρετισμούς σε όλους».

Το στυγνό καθεστώς Ερντογάν στοχοποιεί ο υιός του Νετανιάχου Γιαίρ, λέγοντας ότι η Τουρκία ξεκίνησε νέα γενοκτονία κατά των Κούρδων στην Βόρεια Συρία, με αφορμή την χθεσινή επίθεση,εν μέσω ενδείξεων για ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο Ιράν.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του εργάζεται για την ενίσχυση του εσωτερικού μετώπου «καθώς η φωτιά που άναψε το Ισραήλ στη Γάζα και τον Λίβανο πλησιάζει τα σύνορά μας».

Μιλώντας χθες, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, ο Ερντογάν φάνηκε να επαναλαμβάνει τις ανησυχίες του για αυτό που περιέγραψε ως απειλή του Ισραήλ να κινηθεί προς τη Δαμασκό, προειδοποιώντας ότι ο ισραηλινός έλεγχος της συριακής πρωτεύουσας θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη χώρα. γεωπολιτικός χάρτης.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή η κατάσταση «δεν θα περιοριστεί στη Δαμασκό, αλλά θα μπορούσε να επεκταθεί στη βόρεια Συρία, η οποία μπορεί να αποτελέσει άμεση απειλή για την τουρκική ασφάλεια κατά μήκος των νότιων συνόρων της».

Σύμφωνα με έτερο Ισραηλινό ειδικό (Uri Kurlianchik): “Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η Τουρκία υλοποιεί εθνοτική εκκαθάριση στους αυτόχθονες Κούρδους από το Αφρίν και τους αντικαθιστά με Παλαιστίνιους εποίκους.

Μέχρι στιγμής, έχουν εκδιώξει περίπου 200.000 Κούρδους και Γιαζίντι και έχουν εισαγάγει περίπου 458.000 Άραβες εποίκους, συμπεριλαμβανομένων 10.000 Παλαιστινίων”.

Η Τουρκία έπληξε ύποπτους στόχους Κούρδων μαχητών στη Συρία και το Ιράκ για δεύτερη ημέρα σήμερα Πέμπτη, μετά από επίθεση στις εγκαταστάσεις μιας βασικής αμυντικής εταιρείας που σκότωσε τουλάχιστον πέντε άτομα, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

“Η ΜΙΤ στόχευσε πολυάριθμες «στρατηγικές τοποθεσίες» που χρησιμοποιούνται από το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το PKK ή από συριακές Κούρδους πολιτοφυλακές που συνδέονται με τους μαχητές”, ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

Οι στόχοι περιελάμβαναν εγκαταστάσεις στρατιωτικών, πληροφοριών, ενέργειας και υποδομών και αποθήκες πυρομαχικών, ανέφερε η έκθεση.

Ένας Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιήθηκαν στα πλήγματα της Πέμπτης.

Την Τετάρτη, η Πολεμική αεροπορία της Τουρκίας πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον παρόμοιων στόχων στη βόρεια Συρία και στο βόρειο Ιράκ, λίγες ώρες αφότου κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατηγόρησαν το PKK για τη θανατηφόρα επίθεση στα κεντρικά γραφεία της αεροδιαστημικής και αμυντικής εταιρείας TUSAS.

Περισσότεροι από 30 στόχοι καταστράφηκαν στην εναέρια επίθεση, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Οι δράστες, ένας άνδρας και μια γυναίκα, έφτασαν στις εγκαταστάσεις της TUSAS στα περίχωρα της Άγκυρας με ένα ταξί, αφού σκότωσαν τον οδηγό του, έκαναν επίθεση.

Οπλισμένοι με τυφέκια, πυροδότησαν εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα στις εγκαταστάσεις της TUSAS, μεταξύ των οποίων ένα προσωπικό ασφαλείας και ένας μηχανολόγο μηχανικό.

Τουρκικές ομάδες ασφαλείας στάλθηκαν μόλις η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 3:30 μ.μ., είπε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Οι δύο δράστες σκοτώθηκαν επίσης και περισσότεροι από 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.Δεν υπήρξε άμεση ανακοίνωση από το PKK για την επίθεση ή για τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές.

Η TUSAS σχεδιάζει, κατασκευάζει και συναρμολογεί πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και άλλα αμυντικά βιομηχανικά και διαστημικά συστήματα.

Τα αμυντικά της συστήματα έχουν πιστωθεί ως το κλειδί για να έχει η Τουρκία το πάνω χέρι στον αγώνα της κατά των Κούρδων μαχητών.

Η επίθεση σημειώθηκε μια ημέρα αφότου ο ηγέτης του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας, που είναι σύμμαχος με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έθεσε το ενδεχόμενο να επιτραπεί στον φυλακισμένο ηγέτη του PKK εάν παραιτηθεί από τη βία και διαλύσει την οργάνωσή του.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top