GuidePedia

0


Η χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή ήταν αλαζονική αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ο κ.Μητσοτάκης επικαλέστηκε την καταδίκη με 13-0 του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, του είπε ότι δεν τον αναγνωρίζει ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,έφυγε από το βήμα και επιστρέφοντας μας είπε ότι …προστατεύει και το πολίτευμα!

Το γιατί έχει καταδικαστεί ο Παππάς είναι γνωστό αλλά αυτό που μένει είναι το 13-0. Όπως και το γεγονός ότι μέχρι το 2019 οι τηλεοπτικοί σταθμοί κάτι πλήρωναν για τις άδειες τους. Με τον κ.Μητσοτάκη αυτό σταμάτησε…

Με δεδομένο ότι πολύ ,πολύ σύντομα θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά -ο κ.Ερντογάν περιμένει τον Ιανουάριο «λύση»- δημιουργείται η εύλογη απορία:

Ο κ.Μητσοτάκης θα διαχειριστεί την τύχη της χώρας, λέγοντας ότι δεν αναγνωρίζει τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή και θα φωνάζει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη «έλα με φόρα»; Αυτό προκύπτει από τη χθεσινή απάραδεκτη εμφάνιση του στη Βουλή!

Κι επειδή είναι πολύ πιθανό ο κ.Μητσοτάκης να μην έκανε αυτή την εμφάνιση τυχαία, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων τι θα κάνουν για να εμποδίσουν την Ι.Χ τελική διαπραγμάτευση με την Τουρκία; Θα καταγγέλουν τον κ.Μητσοτάκη ή θα τον πιέσουν με όσα κοινοβουλευτικά μέσα διαθέτουν;

Εναλλακτικά βεβαίως μπορούν να παραμείνουν στα εσωκομματικά τους «μαλλιοτραβήγματα» και στους «τακτικούς υπολογισμούς» τους. Στο μεταξύ υπάρχει ο σοβαρότατος κίνδυνος η χώρα να οδεύει ολοταχώς για την απόλυτη δορυφοροποίηση της από την Τουρκία.

Οι επόμενοι λίγοι μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για τα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο. Την κύρια ευθύνη για όσα συμβούν θα την έχει οποωσδήποτε η κυβέρνηση. Αυτό όμως δεν καθιστά ανεύθυνη την αντιπολίτευση.

Το ρεπορτάζ του Kontra απ΄ όσα μας είπε χθες ο κ.Μητσοτάκης και τα προβλήματα που φέρεται να έχει με τον κ.Σαμαρά.



πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top