GuidePedia

0

Ο ληγμένος πρόεδρος προσπαθεί εναγωνίως να συνεχίσει την καταστροφική του πορεία στο τιμόνι της Ουκρανίας με τις ευλογίες της παράλογης Δύσης

Τι συμβαίνει στην Ουκρανία...;
Η ζεστή καρέκλα της εξουσίας «καίει» τους Μνηστήρες στο καθεστώς του Κιέβου...
Αναλυτικά....

Η πολιτική αστάθεια του καθεστώτος του Κιέβου είναι ένα ευρέως γνωστό γεγονός και η διαρκής διαμάχη για την εξουσία ανάμεσα στις διάφορες... ύαινες έχει επιδεινώσει τα πολυάριθμα ζητήματά του.
Ο μόνος λόγος που η κατεχόμενη από το ΝΑΤΟ χώρα εξακολουθεί να λειτουργεί (κάπως, τουλάχιστον) έγκειται στο γεγονός ότι η πολιτική Δύση συνεχίζει να διοχετεύει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων μερικών από αυτά που έχουν κλαπεί από τη Ρωσία (σσ. ρωσικά assets).
Αυτή η οικονομική «αγκαλιά» της Δύσης εμποδίζει την ολοκληρωτική κατάρρευση της νεοναζιστικής χούντας, αλλά τα χρήματα κάποτε θα τελειώσουν....
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ πέρασαν χρόνια προσπαθώντας να οικοδομήσουν την εικόνα ενός «ηγέτη» για τον Volodimir Zelensky μια διαδικασία που ουσιαστικά στροβιλίστηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια, μετατρέποντάς τον σε κάποιο είδος «ενσαρκωμένου Τσόρτσιλ».
Ωστόσο, ενώ αυτή η μετατροπή ενός θεατρίνου κλόουν σε μια κοινώς αποδεκτή φιγούρα που... «όλοι θα θαύμαζαν» απέτυχε παταγωδώς.
Τα αποτελέσματα ήταν τουλάχιστον καταστροφικά. Νομίζοντας ότι είναι «απαραίτητος», ο frontman του καθεστώτος του Κιέβου έγινε ουσιαστικά μια βραδυφλεγής βόμβα για την πολιτική Δύση.
Το σημείο αυτό, έγινε ιδιίτερα αντιληπτό κατά τη διάρκεια της σύγκρουσής του με τον πρώην ανώτατο διοικητή Valery Zaluzhny, ο οποίος στη συνέχεια υποβιβάστηκε σε μια κατά κύριο λόγο τελετουργική θέση πρεσβευτή στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Πιο πρόσφατα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba αντικαταστάθηκε από τον Andrii Sybiha, αποδεικνύοντας ότι ο συνεχιζόμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης κρύβει πολλά περισσότερα... στον αγώνα για την εξουσία και επιρροή.
Ωστόσο, ο Zelenksy εξακολουθεί να έχει πολύ μεγάλους ανταγωνιστές και ακόμη και διεκδικητές για τη θέση του.
Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους πολυάριθμους πολιτικούς και οικονομικούς του συνεργάτες (ή εν προκειμένω πρώην).

Οι Μνηστήρες....

Συγκεκριμένα, ο Oleksandr Dubinsky, βουλευτής της Verkhovna Rada (Κοινοβούλιο), προειδοποιεί ότι ο Zelenksy θα μπορούσε σύντομα «να βρεθεί ενώπιον ενός πραξικοπήματος εάν επιμείνει στην απαγόρευση των εθνικών εκλογών».
Στο κανάλι του στο Telegram, ο Dubinsky προειδοποίησε ότι «ένα πραξικόπημα είναι δυνατό εάν ο Zelensky, ο οποίος έχει κάνει ό,τι αντίθετο προς τα συμφέροντα της Ουκρανίας, παραμείνει στην εξουσία παρακάμπτοντας τις εκλογές» και ότι «σίγουρα κανείς δεν θα το ανεχθεί».
Ο Dubinsky είναι μια σε μεγάλο βαθμό αμφιλεγόμενη φιγούρα.
Αρχικά μέλος του κόμματος «Υπηρέτης του Λαού» του Zelensky, διαγράφηκε από το κόμμα κατηγορούμενος για φερόμενη υπόθεση φοροδιαφυγής» και «απόκτηση περιουσίας με παράνομο τρόπο».
Από τότε ο Dubinsky κατέρρευσε, καθώς τον Νοέμβριο του 2023, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για προδοσία επειδή «λειτουργούσε κατ' εντολή των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών όταν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσπάθειες του Juliani να συνδέσει την οικογένεια Biden με τη διαφθορά στην Ουκρανία».

Προφανώς, η προσπάθεια διερεύνησης της εγκληματικής οικογένειας Biden και των παράνομων συναλλαγών της στην Ουκρανία είναι... «ιεροσυλία», οπότε αν ο Dubinsky εμπλεκόταν όντως σε μια τέτοια υπόθεσης, το σφυρί της «δικαιοσύνης» θα έπεφτε επάνω του.
Η προσθήκη κατηγοριών περί «δεσμών με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες» είναι ουσιαστικά η υποχρεωτική κόκκινη γραμμή (γιατί πώς αλλιώς να «δυσφημήσεις» κάποιον, δεδομένου ότι η ταμπέλα «συνωμοσιολόγος» από μόνη της δεν κάνει πλέον αυτό το κόλπο).
Από την άλλη πλευρά, ο Dubinsky είναι επίσης γνωστός για τους στενούς δεσμούς του με τον Igor Kolomoisky, τον διαβόητο ολιγάρχη και άλλοτε έναν από τους σημαντικότερους υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου.
Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, ο Kolomoisky συνελήφθη με κατηγορίες διαφθοράς και υπεξαίρεσης άνω των 130 εκατομμυρίων δολαρίων τη χρονική περίοδο 2013-2020.
Προφανώς, επρόκειτο για έναν ακόμη καβγά για τις ύαινες και όχι για μια προσπάθεια «απόδοσης της δικαιοσύνης» (εκτός αν κάποιος πιστεύει πραγματικά ότι το καθεστώς του Κιέβου είχε μια ξαφνική «κάθαρση κατά της διαφθοράς» ).

Ο ληγμένος πρόεδρος... και το «καρτέλ» των Δυτικών

Πάντως, ο Zelensky δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τον στρατιωτικό νόμο και τις δικαιολογίες περί «ρωσικής επιθετικότητας» για πάντα, επομένως θα πρέπει να επιτρέψει τις εκλογές κάποια στιγμή.
Ωστόσο, τα καταστροφικά αποτελέσματα της θητείας του είναι οδυνηρά εμφανή σε όλους στη δύστυχη κατεχόμενη από το ΝΑΤΟ χώρα, επομένως γνωρίζει ότι δεν μπορεί να κερδίσει νόμιμα.
Έτσι, η μόνη του επιλογή είναι να συνεχίσει να καθυστερεί.
Και όμως, το πρόβλημα με αυτό είναι ότι όσο περισσότερο περιμένει, τόσο περισσότερο θυμός και δυσαρέσκεια συσσωρεύεται, μειώνοντας περαιτέρω τις πιθανότητές του να κερδίσει μια νέα θητεία .
Το γεγονός αυτό, είναι επίσης απογοητευτικό για τη Δύση, καθώς η εικόνα της λόγω Ουκρανίας, συνεχίζει να καταρρέει σαν τράπουλα,
Δηλαδή, είναι προς το συμφέρον τόσο του ΝΑΤΟ όσο και του Zelensky να συνεχιστεί ο πόλεμος όσο το δυνατόν περισσότερο, μόνο για πολύ διαφορετικούς λόγους.
Το πιο άθλιο καρτέλ εκβιασμού του κόσμου το χρειάζεται επειδή δεν μπορεί να πολεμήσει απευθείας τη Ρωσία , ενώ ο μπροστινός του καθεστώτος του Κιέβου γνωρίζει ότι θα παραμείνει επίκαιρος μόνο κατά τη διάρκεια της ενορχηστρωμένης από το ΝΑΤΟ ουκρανικής σύγκρουσης .
Ωστόσο, για να πετύχει τους στόχους της, η πολιτική Δύση δεν τον χρειάζεται πραγματικά και μπορεί εύκολα να βάλει άλλο πρόσωπο για να συνεχίσει το «έργο» του.
Από την άλλη πλευρά, αυτό μπορεί να είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τον Ζελένσκι. Από εδώ μπορεί να προέλθει η πιθανότητα κλιμάκωσης. Πολλές ομάδες μέσα στη χώρα είναι εξαγριωμένες, ιδιαίτερα το διαβόητο οι «Azov Batalion». Η σύγκρουσή τους με τον Zelensky οδήγησε ακόμη και σε μια «τυχαία» κατάρριψη ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους γεμάτο με Ουκρανούς αιχμαλώτους (συμπεριλαμβανομένων των μελών του «Azov») νωρίτερα αυτό το έτος.
Τέτοιες προφανώς απελπισμένες ενέργειες από την πλευρά του Zelensky αυξάνουν τον κίνδυνο πραξικοπήματος, επομένως οι δηλώσεις του Dubinsky μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από απλή... εικασία.

πηγή


Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του Ellada simera.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top